Grydesteg

4 personer

Ingredienser

1200 gungkvæg grydesteg
1 pakkebacontern
2 stkgulerod
1 stkporre
1 stkløg
1 dlrødvin
2 dlbouillon
3 dlvand
0,25 dlpiskefløde 18 %
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Bacon i tern brunes af i tykbundet gryde i lidt fedtstof, hvorefter det tages op af gryden.

  • 2

    Stegen krydres godt med salt og peber og brunes i fedtstoffet ved kraftig varme på alle sider ca. 10 minutter.

  • 3

    Gulerødder, porre og løg i skiver brunes med et par minutter. Varmen dæmpes og der tilsættes vand, bouillon og rødvin. Lad det hele simre i 1,5-2 timer, skum af flere gange.

  • 4

    Lad stegen hvile indpakket i staniol i 20 minutter.

  • 5

    Grøntsagerne blendes med til saucen, piskefløde og de stegte bacontern tilsættes saucen der evt. jævnes med lidt Maizena og tilsættes lidt madkulør.

  • 6

    Serveres med kartofler og årstidens grøntsager.

Grydesteg