Grydesteg

4 personer

Ingredienser

1000 gungkvæg grydesteg
1 pakkebacontern
2 stkgulerod
1 stkporre
1 stkløg
1 dlrødvin
2 dlbouillon
3 dlvand
0,25 dlpiskefløde
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Brun bacon i tern i tykbundet gryde, hvorefter det tages op af gryden.

  • 2

    Krydr stegen godt med salt og peber og brun stegen i fedtstoffet fra bacon ved kraftig varme på alle sider ca. 10 minutter.

  • 3

    Tilføj gulerødder, porre og løg i skiver til gryden og lad brune med et par minutter. Sænk varmen og der tilsæt vand, bouillon og rødvin. Lad det hele simre i 1,5-2 timer og skum af flere gange.

  • 4

    Lad stegen hvile indpakket i staniol i 20 minutter.

  • 5

    Blend grøntsagerne. De skal bruges til sauce. Tilføj piskefløde og de stegte bacontern. Hvis der er brug for det, kan du jævne saucen med lidt jævner og tilsætte madkulør.

  • 6

    Serverer grydestegen med kartofler og årstidens grøntsager.

Grydesteg