Grydesteg
4 personer
Ingredienser
1000 g | ungkvæg grydesteg |
1 pakke | bacontern |
2 stk | gulerod |
1 stk | porre |
1 stk | løg |
1 dl | rødvin |
2 dl | bouillon |
3 dl | vand |
0,25 dl | piskefløde |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Brun bacon i tern i tykbundet gryde, hvorefter det tages op af gryden.
- 2
Krydr stegen godt med salt og peber og brun stegen i fedtstoffet fra bacon ved kraftig varme på alle sider ca. 10 minutter.
- 3
Tilføj gulerødder, porre og løg i skiver til gryden og lad brune med et par minutter. Sænk varmen og der tilsæt vand, bouillon og rødvin. Lad det hele simre i 1,5-2 timer og skum af flere gange.
- 4
Lad stegen hvile indpakket i staniol i 20 minutter.
- 5
Blend grøntsagerne. De skal bruges til sauce. Tilføj piskefløde og de stegte bacontern. Hvis der er brug for det, kan du jævne saucen med lidt jævner og tilsætte madkulør.
- 6
Serverer grydestegen med kartofler og årstidens grøntsager.