Grydesteg
4 personer
Ingredienser
1200 g | ungkvæg grydesteg |
1 pakke | bacontern |
2 stk | gulerod |
1 stk | porre |
1 stk | løg |
1 dl | rødvin |
2 dl | bouillon |
3 dl | vand |
0,25 dl | piskefløde 18 % |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Bacon i tern brunes af i tykbundet gryde i lidt fedtstof, hvorefter det tages op af gryden.
- 2
Stegen krydres godt med salt og peber og brunes i fedtstoffet ved kraftig varme på alle sider ca. 10 minutter.
- 3
Gulerødder, porre og løg i skiver brunes med et par minutter. Varmen dæmpes og der tilsættes vand, bouillon og rødvin. Lad det hele simre i 1,5-2 timer, skum af flere gange.
- 4
Lad stegen hvile indpakket i staniol i 20 minutter.
- 5
Grøntsagerne blendes med til saucen, piskefløde og de stegte bacontern tilsættes saucen der evt. jævnes med lidt Maizena og tilsættes lidt madkulør.
- 6
Serveres med kartofler og årstidens grøntsager.