Grøn pad thai uden kød
4 personer
Ingredienser
200 g | risnudler |
0.5 stk | spidskål |
250 g | gulerødder |
1 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
2.5 dl | vand |
1 terning | grøntsagsbouillon |
4 spsk | sød chilisauce |
4 spsk | eddike |
3 spsk | fiskesauce |
3 spsk | soya |
2 stk | æg |
150 g | bønnespirer |
2 stk | forårsløg |
100 g | peanuts |
olivenolie |
Tilberedning
- 1
Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem straks herefter med koldt vand.
- 2
Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær løget i tynde både og hak hvidløget fint.
- 3
Varm en wok op med olivenolie og steg spidskål, gulerødder, løg og hvidløg.
- 4
Imens grøntsagerne steger: Kom vand, bouillon, sød chilisauce, eddike, fiskesauce og soya i en gryde og bring det i kog. Stil herefter pad Thai-saucen til side.
- 5
Skub grøntsagerne ud til siden, så det danner et hul i midten af wokken. Slå æggene ud i hullet og rør dem sammen på bunden af wokken.
- 6
Vend grøntsagerne og æggene sammen med nudlerne, Pad Thai-saucen og bønnespirerne og steg det hele i et par minutter.
- 7
Skær forårsløgene i tynde skiver og hak peanuts fint.
- 8
Server pad thai og top med forårsløg og peanuts. Velbekomme!
