Grøn pad thai uden kød

4 personer

Ingredienser

200 grisnudler
0.5 stkspidskål
250 ggulerødder
1 stkløg
2 fedhvidløg
2.5 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
4 spsksød chilisauce
4 spskeddike
3 spskfiskesauce
3 spsksoya
2 stkæg
150 gbønnespirer
2 stkforårsløg
100 gpeanuts
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 19: Æg, olivenolie
  • 1

    Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem straks herefter med koldt vand.

  • 2

    Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær løget i tynde både og hak hvidløget fint.

  • 3

    Varm en wok op med olivenolie og steg spidskål, gulerødder, løg og hvidløg.

  • 4

    Imens grøntsagerne steger: Kom vand, bouillon, sød chilisauce, eddike, fiskesauce og soya i en gryde og bring det i kog. Stil herefter pad Thai-saucen til side.

  • 5

    Skub grøntsagerne ud til siden, så det danner et hul i midten af wokken. Slå æggene ud i hullet og rør dem sammen på bunden af wokken.

  • 6

    Vend grøntsagerne og æggene sammen med nudlerne, Pad Thai-saucen og bønnespirerne og steg det hele i et par minutter.

  • 7

    Skær forårsløgene i tynde skiver og hak peanuts fint.

  • 8

    Server pad thai og top med forårsløg og peanuts. Velbekomme!

For ekstra smag: Top med limesaft.
Grøn pad thai uden kød