Grillstegte kyllingelårsteaks med kartofler, tomat salsa og mynte creme
4 personer
Ingredienser
Kyllingelårsteaks
4 stk | Kyllingelår |
Ovnbagte kartofler
4 stk | bagekartofler |
1 dl | revet parmesanost |
Olivenolie | |
salt | |
peber |
Tomatsalsa
3 stk | tomater |
2 stk | hvidløg |
3 tsk | stødt paprika |
2 tsk | ingefær |
1 stk | grøn chili |
3 spsk | persille |
2 spsk | limesaft |
Olivenolie | |
salt |
Mynte Creme
2 dl | cremefraiche |
3 dl | mynte |
100 g | fetaost |
1 spsk | olivenolie |
salt | |
peber |
Tilberedning
Kylling lårsteaks
- 1
Krydr lårsteaks med salt efter smag.
- 2
Grill lårsteaks med skindet nedad så skindet bliver sprødt.
- 3
Vend og steg på kødsiden ved middelvarme i cirka 12 min.
- 4
Kyllingen er klar og saftig når den har en kernetemperatur på 70°C.
Ovnbagte kartofler
- 1
Sæt ovnen på 250°C.
- 2
Skyl og rens kartoflerne godt, og skær dem i både.
- 3
Krydr kartoflerne og læg dem ud på en bageplade. Pensle kartoflerne med olivenolie.
- 4
Stegt dem midt i ovnen i cirka 25 minutter.
- 5
Top med salt og frisk revet parmesanost, når kartoflerne er stegt færdige.
Tomatsalsa
- 1
Bland tomater og hvidløg sammen i en skål.
- 2
Tilsæt paprika, ingefær, grøn chili og persille, olivenolie og limesaft.
- 3
Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
Mynte creme
- 1
Smuldr fetaost og bland med creme fraiche og mynte.
- 2
Smag til med salt og peber.