Grillstegte kyllingelårsteaks med kartofler, tomat salsa og mynte creme

4 personer

Ingredienser

Kyllingelårsteaks

4 stkKyllingelår

Ovnbagte kartofler

4 stkbagekartofler
1 dlrevet parmesanost
Olivenolie
salt
peber

Tomatsalsa

3 stktomater
2 stkhvidløg
3 tskstødt paprika
2 tskingefær
1 stkgrøn chili
3 spskpersille
2 spsklimesaft
Olivenolie
salt

Mynte Creme

2 dlcremefraiche
3 dlmynte
100 gfetaost
1 spskolivenolie
salt
peber

Tilberedning

Kylling lårsteaks

  • 1

    Krydr lårsteaks med salt efter smag.

  • 2

    Grill lårsteaks med skindet nedad så skindet bliver sprødt.

  • 3

    Vend og steg på kødsiden ved middelvarme i cirka 12 min.

  • 4

    Kyllingen er klar og saftig når den har en kernetemperatur på 70°C.

Ovnbagte kartofler

  • 1

    Sæt ovnen på 250°C.

  • 2

    Skyl og rens kartoflerne godt, og skær dem i både.

  • 3

    Krydr kartoflerne og læg dem ud på en bageplade. Pensle kartoflerne med olivenolie.

  • 4

    Stegt dem midt i ovnen i cirka 25 minutter.

  • 5

    Top med salt og frisk revet parmesanost, når kartoflerne er stegt færdige.

Tomatsalsa

  • 1

    Bland tomater og hvidløg sammen i en skål.

  • 2

    Tilsæt paprika, ingefær, grøn chili og persille, olivenolie og limesaft.

  • 3

    Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Mynte creme

  • 1

    Smuldr fetaost og bland med creme fraiche og mynte.

  • 2

    Smag til med salt og peber.

Grillstegte kyllingelårsteaks med kartofler, tomat salsa og mynte creme