Grillet laks
4 personer
Ingredienser
Ingredienser
1 stk | lakseside |
olivenolie | |
2 spsk | sød chilisauce |
salt | |
peber | |
0,5 bundt | basilikum |
0,5 bundt | persille |
0,5 bundt | dild |
Tilberedning
- 1
Tænd grillen op og lad den stå til kullene er glødende.
- 2
Skær laksen ud til bøffer - behold skindsiden. Pensl laksen med olie og evt. chilisauce på begge sider. Krydr med salt og peber og drys krydderurter på filetsiden.
- 3
Læg laksebøfferne i en dobbelt foliebakke med olivenolie i bunden.
- 4
Drys bøgeflis på kullene eller lav en lille stanniolbakke og kom bøgeflisen heri.
- 5
Placer stanniolbakken direkte på de varme grillkul og sæt derefter foliebakken med laksen på grillristen. Læg låget på grillen og lad laksebøfferne grille i 15 min.
- 6
Når laksen tages af grillen, er foliebakken helt sort i bunden, så stil den på en bordskåner eller lignende, da den er meget varm. Løft forsigtigt laksen af foliebakken med en palet, da skindet blive siddende i bunden.