Grillet laks

4 personer

Ingredienser

Ingredienser

1 stklakseside
olivenolie
2 spsksød chilisauce
salt
peber
0,5 bundtbasilikum
0,5 bundtpersille
0,5 bundtdild

Tilberedning

  • 1

    Tænd grillen op og lad den stå til kullene er glødende.

  • 2

    Skær laksen ud til bøffer - behold skindsiden. Pensl laksen med olie og evt. chilisauce på begge sider. Krydr med salt og peber og drys krydderurter på filetsiden.

  • 3

    Læg laksebøfferne i en dobbelt foliebakke med olivenolie i bunden.

  • 4

    Drys bøgeflis på kullene eller lav en lille stanniolbakke og kom bøgeflisen heri.

  • 5

    Placer stanniolbakken direkte på de varme grillkul og sæt derefter foliebakken med laksen på grillristen. Læg låget på grillen og lad laksebøfferne grille i 15 min.

  • 6

    Når laksen tages af grillen, er foliebakken helt sort i bunden, så stil den på en bordskåner eller lignende, da den er meget varm. Løft forsigtigt laksen af foliebakken med en palet, da skindet blive siddende i bunden.

Grillet laks