Grillet hel rødspætte med cremet asparges- og spinatsauce

4 personer

Ingredienser

Rødspætte

4 stkrødspættefileter
olivenolie
salt
peber

Cremet asparges- og spinatsauce

4 stkløg
2 fedhvidløg
1 bundtasparges
2 pakkerspinat
1 dlhvidvin
muskatnød
2 dlfløde
salt
peber
smør til stegning

Pynt

1 stkcitron

Tilberedning

Rødspætte

  • 1

    Rens rødspætterne og smør med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.

  • 2

    Læg rødspætterne på en varme grill og grill i 2 min. på hver side. Tag dem af grillen og lad dem hvile i et par minutter.

Cremet asparges- og spinatsauce

  • 1

    Skær løg og hvidløg i skiver. Svits i lidt smør på en sautérpande eller en gryde.

  • 2

    Skær bunden af de grønne asparges. Skyl spinat.

  • 3

    Tilsæt asparges og spinat og sautér til det ikke fylder så meget. Tilsæt hvidvin og lad hvidvinen koge helt ind.

  • 4

    Krydr med salt og peber samt lidt revet muskatnød. Tilsæt fløden og lad den koge op.

  • 5

    Pynt med citronbåde og server straks sammen med den grillede rødspætte.

Grillet hel rødspætte med cremet asparges- og spinatsauce