Grillet hel rødspætte med cremet asparges- og spinatsauce
4 personer
Ingredienser
Rødspætte
| 4 stk | rødspættefileter |
| olivenolie | |
| salt | |
| peber |
Cremet asparges- og spinatsauce
| 4 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| 1 bundt | asparges |
| 2 pakker | spinat |
| 1 dl | hvidvin |
| muskatnød | |
| 2 dl | fløde |
| salt | |
| peber | |
| smør til stegning |
Pynt
| 1 stk | citron |
Tilberedning
Rødspætte
- 1
Rens rødspætterne og smør med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
- 2
Læg rødspætterne på en varme grill og grill i 2 min. på hver side. Tag dem af grillen og lad dem hvile i et par minutter.
Cremet asparges- og spinatsauce
- 1
Skær løg og hvidløg i skiver. Svits i lidt smør på en sautérpande eller en gryde.
- 2
Skær bunden af de grønne asparges. Skyl spinat.
- 3
Tilsæt asparges og spinat og sautér til det ikke fylder så meget. Tilsæt hvidvin og lad hvidvinen koge helt ind.
- 4
Krydr med salt og peber samt lidt revet muskatnød. Tilsæt fløden og lad den koge op.
- 5
Pynt med citronbåde og server straks sammen med den grillede rødspætte.
