Grillet broccoli

4 personer

Ingredienser

Broccoli

1 stkbroccoli

Dressing

1 dlhvidvinseddike
2 spskrapsolie
2 spskolie til stegning
2 spsksesamolie
1 tskrørsukker
1 tsksojasauce
1 stkcitron
basilikumblade
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Bland skal og saft fra citronen og de øvrige dressing ingredienser sammen og lad den hvile et øjeblik.

  • 2

    Skær broccoli ud i store buketter og blanchér. Sådan blancherer du: Tag en gryde med kogende vand, tilsæt salt og læg buketterne i vandet i 2 minutter. Si vandet fra og hæld masser af koldt vand over, til buketterne er helt kolde.

  • 3

    Vend broccoli i dressingen. Lad dem stå og marinere i 1 time.

  • 4

    Læg buketterne i en dobbelt foliebakke og grill dem i 2 minutter eller til de er gyldne.

  • 5

    Pynt evt. med basilikumblade og smag til med salt og peber. Servér straks.

Grillet broccoli