Grillet broccoli
4 personer
Ingredienser
Broccoli
| 1 stk | broccoli |
Dressing
| 1 dl | hvidvinseddike |
| 2 spsk | rapsolie |
| 2 spsk | olie til stegning |
| 2 spsk | sesamolie |
| 1 tsk | rørsukker |
| 1 tsk | sojasauce |
| 1 stk | citron |
| basilikumblade | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Bland skal og saft fra citronen og de øvrige dressing ingredienser sammen og lad den hvile et øjeblik.
- 2
Skær broccoli ud i store buketter og blanchér. Sådan blancherer du: Tag en gryde med kogende vand, tilsæt salt og læg buketterne i vandet i 2 minutter. Si vandet fra og hæld masser af koldt vand over, til buketterne er helt kolde.
- 3
Vend broccoli i dressingen. Lad dem stå og marinere i 1 time.
- 4
Læg buketterne i en dobbelt foliebakke og grill dem i 2 minutter eller til de er gyldne.
- 5
Pynt evt. med basilikumblade og smag til med salt og peber. Servér straks.
