Grillede spareribs med hjemmelavet BBQ sauce (sous vide)

4 personer

Ingredienser

Økologiske spareribs

1.5 kgribben, evt. delt i halve

Rub

2.5 spskbrun farin
1.5 spsksukker
1 spskrøget paprika
1 spskhvidløgspulver
1 spskløgpulver
1 knivspidsstødt cayennepeber
1 tsksalt
1 knivspidstørret chili

BBQ sauce

4 spskketchup
5 fedhvidløg
0.25 dlæbleeddike
50 gbrun farin
1 knivspidschiliflager
1 spskworchester sauce
1 tsksennepspulver
0.5 dlappelsinjuice

Tilberedning

Inden spareribs marineres og grilles, kan du tilberede spareribs enten sous vide eller ved kogning.

Ved sous vide før marinering og grill

  • 1

    Bland alle ingredienserne til rub.

  • 2

    Fjern hinden på bagsiden af ribbenene og gnid kødet med rub (brug kun halvdelen af normal mængde, da sous vide-tilberedningen forstærker smagen).

  • 3

    Fold et stykke sous vide-pose om benenderne (så de ikke prikker hul i posen), læg det hele i en pose og vakuumer det. Lad det gerne trække op til et døgn på køl.

  • 4

    Tilbered efter ønske (her er brugt 64°/24:00).

  • 5

    Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).

  • 6

    Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke).

Ved kogning før marinering og grill

  • 1

    Varm vand og salt i en stor gryde og kog ribbenene i ca. 30 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe.

Marinering og grill

  • 1

    Bland alle ingredienser til BBQ sauce i en gryde. Kog i 20 minutter til den tykner.

  • 2

    Tænd grillen, så den bliver ca. 250° ( høj varme) i den ene side og ca. 130° (halv varme) i den anden side. Lad risten blive gennemvarm.

  • 3

    Læg stykkerne med bensiden nedad på den halvvarme side, sæt låget på og lad dem grille i 10 minutter.

  • 4

    Pensl med BBQ-sauce og flyt til den varme side og lad dem grille 5-6 minutter til saucen er tørret ind.

  • 5

    Pensl igen med BBQ-sauce og lad stykkerne grille 5 minutter endnu indtil saucen er blevet klistret.

Servering

  • 1

    Pensl evt. med et tredje lag BBQ-sauce ved serveringen og/eller server ekstra sauce til.

  • 2

    Server en lækre tomatsalat til de nye grillet spareribs.

Grillede spareribs med hjemmelavet BBQ sauce (sous vide)