Grillede spareribs med hjemmelavet BBQ sauce (sous vide)
4 personer
Ingredienser
Økologiske spareribs
1.5 kg | ribben, evt. delt i halve |
Rub
2.5 spsk | brun farin |
1.5 spsk | sukker |
1 spsk | røget paprika |
1 spsk | hvidløgspulver |
1 spsk | løgpulver |
1 knivspids | stødt cayennepeber |
1 tsk | salt |
1 knivspids | tørret chili |
BBQ sauce
4 spsk | ketchup |
5 fed | hvidløg |
0.25 dl | æbleeddike |
50 g | brun farin |
1 knivspids | chiliflager |
1 spsk | worchester sauce |
1 tsk | sennepspulver |
0.5 dl | appelsinjuice |
Tilberedning
Ved sous vide før marinering og grill
- 1
Bland alle ingredienserne til rub.
- 2
Fjern hinden på bagsiden af ribbenene og gnid kødet med rub (brug kun halvdelen af normal mængde, da sous vide-tilberedningen forstærker smagen).
- 3
Fold et stykke sous vide-pose om benenderne (så de ikke prikker hul i posen), læg det hele i en pose og vakuumer det. Lad det gerne trække op til et døgn på køl.
- 4
Tilbered efter ønske (her er brugt 64°/24:00).
- 5
Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).
- 6
Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke).
Ved kogning før marinering og grill
- 1
Varm vand og salt i en stor gryde og kog ribbenene i ca. 30 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe.
Marinering og grill
- 1
Bland alle ingredienser til BBQ sauce i en gryde. Kog i 20 minutter til den tykner.
- 2
Tænd grillen, så den bliver ca. 250° ( høj varme) i den ene side og ca. 130° (halv varme) i den anden side. Lad risten blive gennemvarm.
- 3
Læg stykkerne med bensiden nedad på den halvvarme side, sæt låget på og lad dem grille i 10 minutter.
- 4
Pensl med BBQ-sauce og flyt til den varme side og lad dem grille 5-6 minutter til saucen er tørret ind.
- 5
Pensl igen med BBQ-sauce og lad stykkerne grille 5 minutter endnu indtil saucen er blevet klistret.
Servering
- 1
Pensl evt. med et tredje lag BBQ-sauce ved serveringen og/eller server ekstra sauce til.
- 2
Server en lækre tomatsalat til de nye grillet spareribs.
