Grillede okse-spyd, grov salat og myntedip

4 personer

Ingredienser

400 ghakket oksekød, 35% grønt
1 stkæg
1.5 spskhavregryn
1 stkløg, finthakket
4 fedhvidløg, finthakket/revet
5 stkstore semi-dried tomat, hakket groft
0.25 glasgrillede peberfrugter i lage, hakket groft
5 stænglerfrisk timian, hakket
salt
sort peber
4 stkhjertesalater
400 gærter, i bælg
2 bundterradiser, skåret tyndt
400 gaspargeskartofler
3 stkcitroner
1.5 dlpiskefløde
2 spsksukker
150 ggræsk yoghurt, drænet
2 bundtermynte
1 tskhonning
2 stkmajskolber

Tilberedning

  • 1

    Kom majskolberne i koldt vand, mens du laver farsen til oksespydene. Dette hjælper til at majskolberne ikke brænder så hurtigt på grillen.

  • 2

    Kom hakket oksekød, løg, hvidløg, semi dried tomater, grillede peberfrugt, timian, havregryn, æg samt salt og peber i en skål. Bland det godt sammen, hvis farsen virker en smule tør, tilsæt en sjat mælk eller et lille æg ekstra.

  • 3

    Lad farsen trække i køleskabet i 15-25 minutter. Form dem herefter til aflange kødboller og stik et spyd ind igennem kødbollen.

  • 4

    Kog aspargeskartoflerne i rigeligt vand- Afhængigt af størrelsen på aspargeskartoflerne skal de cirka have 15 minutter.

  • 5

    Mens kartoflerne koges, laves salaten klar.

  • 6

    Skær hjertesalaten groft op og kom bælgede ærter og snittede radiser i. Pluk halvdelen af myntebladene og kom i. Bland fløde med sukker, salt, citronskal og saft og smag til. Vend dressingen i salaten lige før servering.

  • 7

    Pluk det andet bundt mynte og snit fint. Vend det sammen med græsk yoghurt, salt, friskkværnet sort peber, honning og revet hvidløg. Smag til. Server dippen som en kold dressing til kartoflerne.

  • 8

    Kom majskolberne på grillen og vend dem når bladene begynder at blive lysebrune. Majskolberne skal cirka grille i 15-20 minutter.

  • 9

    Mens majskolberne er på grillen, grilles oksespydene. De skal have 8-10 minutter og vendes undervejs.

Grillede okse-spyd, grov salat og myntedip