Grillede nakkekoteletter med stegt spidskål og sød kartoffel med krydderurtesmør
4 personer
Ingredienser
Nakkekoteletter
1 kg | nakkefilet |
olie | |
salt | |
peber | |
2 fed | hvidløg |
4 stængler | timian |
50 g | smør |
Grillet spidskål
2 stk | spidskål |
50 g | smør |
salt | |
peber | |
Citronskal fra 1 citron | |
1 bakke | karse |
1 stk | skalotteløg |
Bagt kartoffel
4 stk | søde kartofler |
olie | |
salt |
Krydderurtesmør
100 g | smør |
1 fed | hvidløg |
salt | |
peber | |
Friske krydderurter |
Tilberedning
Nakkekoteletter
- 1
Skær 4 store koteletter af nakkefileten. De skal veje omkring 250 g pr. stk.
- 2
Gnid koteletterne med olie og krydr dem godt med salt og peber.
- 3
Skær hvidløg over på midten.
- 4
Varm imens en grillpande op til den er rygende varm. Læg nu forsigtigt kødet på panden og brun kødet godt af på begge sider. Skru lidt ned for varmen og steg koteletterne ca. 3 min. på hver side.
- 5
Tilsæt smør, hvidløg og timian til panden og lad det bruse op omkring kødet. Lad kødet stege i smørret et par minutter endnu inden de tages af panden.
- 6
Lad kødet hvile i 5 min. inden det serveres. Smørret fra panden kan med fordel tilsættes lidt ekstra smør, og serveres med kødet.
Grillet spidskål
- 1
Fjern de yderste blade på spidskålet. Skyl og skær derefter kålet i halve.
- 2
Riv citronskal og snit skalotteløg fint.
- 3
Smelt smørret i en stor gryde.
- 4
Når smørret er smeltet og bruser, kommes spidskålene ned i gryden med skærefladen ned af. Steg spidskålene til de er flot karamelliseret og skru så ned for varmen.
- 5
Krydr med salt og peber samt citronskal. Kom låg på gryden og damp kålen ved middelvarme indtil de er møre, men med bid.
- 6
Server spidskålet med stegeflade opad. Hæld smørret/væsken fra gryden henover. Drys med skalotteløg, krydr med salt og peber og pynt med karse.
Bagt kartoffel
- 1
Vask kartoflerne grundigt og tør dem. Gnid dem ind i olie og salt og pak dem herefter ind i et stykke stanniol.
- 2
Bag kartoflerne ved 180° i ca. 1 time, eller indtil de er helt møre.
- 3
Server kartoflerne med en god klat krydderurtesmør.
Krydderurtesmør
- 1
Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt.
- 2
Hak krydderurterne fint.
- 3
Pres hvidløg ned i smørret og smag til med salt og peber.
- 4
Vend krydderurterne i smørret og sæt det tilbage på køl.
- 5
Lad det gerne stå en halv times tid inden servering.
