Gratineret pastapenne med skinketern

4 personer

Ingredienser

300 gskinkekød i tern
500 gpasta penne
0,5 posesoltørrede tomater
2 stkrødløg
150 gbacon i tern
4 fedhvidløg
1 pakkechorizopølse
140 ggratineringsost
2 spskdijonsennep
0,5 stkmuskatnød
0,5 lmadlavningsfløde

Marinade

1 stkøkologisk citron
3 spskolie til stegning
0,5 bundtbasilikum
2 spskpaprika
salt
peber

Tilberedning

Tip: Kødet kan sagtens tilberedes dagen før. Lav evt. en grøn salat til med en olie/eddike dressing.
  • 1

    Riv citronskal og hak basilikum. Bland sammen med de øvrige ingredienser til marinaden og tilsæt kødet.

  • 2

    Hak soltørrede tomater sammen med hvidløg og rødløg.

  • 3

    Varm panden op til den er rygende varm, tilsæt kødblandingen med tomaterne, løg og hvidløg sammen med bacontern og lad det stege i ca. 5 minutter.

  • 4

    Pastaen koges efter anvisning på pakken. Husk rigeligt saltet vand.

  • 5

    Pasta og kødblanding blandes med fløde, dijonsennep og revet muskatnød. Bland det hele godt sammen og put det hele i et ildfast fad.

  • 6

    Chorizopølse i skiver stikkes ned i fadet og må gerne stikke lidt op.

  • 7

    Herefter drysses gratineringsosten ud over retten og sættes i en 200° varm ovn i 30 minutter. Servér straks.

Gratineret pastapenne med skinketern