Gratineret pastapenne med skinketern
4 personer
Ingredienser
300 g | skinkekød i tern |
500 g | pasta penne |
0.5 glas | soltørrede tomater |
2 stk | rødløg |
150 g | bacon i tern |
4 fed | hvidløg |
1 pakke | chorizopølse |
140 g | gratineringsost |
2 spsk | dijon sennep |
0.5 stk | muskatnød |
0.5 l | madlavningsfløde |
Marinade
1 stk | økologisk citron |
3 spsk | olie til stegning |
0.5 bundt | basilikum |
2 spsk | paprika |
salt | |
peber |
Tilberedning
Tip: Kødet kan sagtens tilberedes dagen før. Lav evt. en grøn salat til med en olie/eddike dressing.
- 1
Riv citronskal og hak basilikum. Bland sammen med de øvrige ingredienser til marinaden og tilsæt skinkekødet.
- 2
Hak soltørrede tomater sammen med hvidløg og rødløg.
- 3
Varm panden op til den er rygende varm, tilsæt kødblandingen med tomaterne, løg og hvidløg sammen med bacontern og lad det stege i ca. 5 minutter.
- 4
Pastaen koges efter anvisning på pakken. Husk rigeligt saltet vand.
- 5
Pasta og kødblanding blandes med fløde, dijon sennep og revet muskatnød. Bland det hele godt sammen og put det hele i et ildfast fad.
- 6
Skær chorizopølse i skiver og stiks ned i fadet - de må gerne stikke lidt op.
- 7
Drys gratineringsost ud over retten og sæt i en 200° varm ovn i 30 minutter. Servér straks.
