Græske frikadeller med tzatziki og grøn salat
4 personer
Ingredienser
Græske frikadeller
500 g | hakket grisekød |
1 stk | løg |
1 dl | mælk |
1 dl | mel |
1 stk | æg |
100 g | salatost |
3 spsk | soltørrede tomater |
olie til stegning | |
salt | |
peber |
Tzatziki
1 stk | agurk |
4 dl | græsk yoghurt |
2 fed | hvidløg |
Tilbehør
1 pose | salat |
cherrytomat | |
50 g | ris |
1 dl | græskarkerner |
brød |
Tilberedning
Græske frikadeller
- 1
Hak løg fint.
- 2
Rør hakket grisekød, løg, mel, mælk og æg sammen til en fars. Krydr med salt og peber.
- 3
Skær soltørret tomat i strimler og rør dem nænsomt i farsen, sammen med salatost. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter.
- 4
Form frikadellerne med en spiseske som dyppes i varmt vand mellem hver frikadelle. Steg frikadellerne på en pande ved god varme i ca. 5 minutter på hver side.
Tzatziki
- 1
Riv agurk groft og pres saften ud.
- 2
Rør græsk yoghurt, presset hvidløg og revet agurk sammen.
Tilbehør
- 1
Kog ris efter anvisningen på posen. Lad risene køle.
- 2
Skær salat groft, del cherrytomater i to og bland sammen med de kolde ris. Top salaten med græskarkerner.
- 3
Varm brødet efter anvisningerne på pakken. Servér de græske frikadeller på en tallerken med tzatziki, salat og brød til.