Græske frikadeller med tzatziki og grøn salat

4 personer

Ingredienser

Græske frikadeller

500 ghakket grisekød
1 stkløg
1 dlmælk
1 dlmel
1 stkæg
100 gsalatost
3 spsksoltørrede tomater
olie til stegning
salt
peber

Tzatziki

1 stkagurk
4 dlgræsk yoghurt
2 fedhvidløg

Tilbehør

1 posesalat
cherrytomat
50 gris
1 dlgræskarkerner
brød

Tilberedning

Græske frikadeller

  • 1

    Hak løg fint.

  • 2

    Rør hakket grisekød, løg, mel, mælk og æg sammen til en fars. Krydr med salt og peber.

  • 3

    Skær soltørret tomat i strimler og rør dem nænsomt i farsen, sammen med salatost. Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter.

  • 4

    Form frikadellerne med en spiseske som dyppes i varmt vand mellem hver frikadelle. Steg frikadellerne på en pande ved god varme i ca. 5 minutter på hver side.

Tzatziki

  • 1

    Riv agurk groft og pres saften ud.

  • 2

    Rør græsk yoghurt, presset hvidløg og revet agurk sammen.

Tilbehør

  • 1

    Kog ris efter anvisningen på posen. Lad risene køle.

  • 2

    Skær salat groft, del cherrytomater i to og bland sammen med de kolde ris. Top salaten med græskarkerner.

  • 3

    Varm brødet efter anvisningerne på pakken. Servér de græske frikadeller på en tallerken med tzatziki, salat og brød til.

Græske frikadeller med tzatziki og grøn salat