Græske bifteki med ovnkartofler, tzatziki og salat

4 personer

Ingredienser

Bifteki, kartofler og salat

1000 gkartofler
2 fedhvidløg
1 stkløg
0.5 spskspidskommen
2 stkæg
1 pottepersille
500 ghakket svinekød
0.25 spsksalt
2 spskrasp
1 stkhjertesalat
10 stkcherrytomater
1 stkrødløg
150 gmini mozzarella
90 goliven
tørret oregano
dressing efter eget valg
peber
olivenolie

Tzatziki

0.5 stkagurk
2 dlgræsk yoghurt
1 fedhvidløg

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 22: Hakket svinekød, cherrytomater, mini mozzarella, oliven, græsk yoghurt
  • 1

    Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt oregano. Bag sprøde dem i ca. 25-30 minutter.

  • 2

    Pil skrællen af hvidløg og løg. Hak løg, hvidløg, spidskommen, æg og persille i en minihakker og rør det godt sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, rasp og lidt peber og rør til en samlet fars.

  • 3

    Form frikadeller af farsen. Du kan enten grille dem eller stege dem på en pande med lidt olie til de er gennemstegte.

  • 4

    Skyl salaten og skær den i strimler. Skyl tomaterne og skær dem i halve. Skræl rødløget og skær det i tynde ringe. Dræn mozzarellaen og oliven for væde. Vend det hele sammen og top med valgfri dressing.

  • 5

    Riv imens skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne. Rør agurken sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.

  • 6

    Servér de lækre deller med salat, tzatziki og sprøde kartofler. Velbekomme!

For mere smag: Du kan sagtens tilsætte flere friske krydderurter - f.eks. mynte og koriander.
Græske bifteki med ovnkartofler, tzatziki og salat