Græske bifteki med ovnkartofler, tzatziki og salat
4 personer
Ingredienser
Bifteki, kartofler og salat
1000 g | kartofler |
2 fed | hvidløg |
1 stk | løg |
0.5 spsk | spidskommen |
2 stk | æg |
1 potte | persille |
500 g | hakket svinekød |
0.25 spsk | salt |
2 spsk | rasp |
1 stk | hjertesalat |
10 stk | cherrytomater |
1 stk | rødløg |
150 g | mini mozzarella |
90 g | oliven |
tørret oregano | |
dressing efter eget valg | |
peber | |
olivenolie |
Tzatziki
0.5 stk | agurk |
2 dl | græsk yoghurt |
1 fed | hvidløg |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt oregano. Bag sprøde dem i ca. 25-30 minutter.
- 2
Pil skrællen af hvidløg og løg. Hak løg, hvidløg, spidskommen, æg og persille i en minihakker og rør det godt sammen med kødet i en skål. Tilsæt salt, rasp og lidt peber og rør til en samlet fars.
- 3
Form frikadeller af farsen. Du kan enten grille dem eller stege dem på en pande med lidt olie til de er gennemstegte.
- 4
Skyl salaten og skær den i strimler. Skyl tomaterne og skær dem i halve. Skræl rødløget og skær det i tynde ringe. Dræn mozzarellaen og oliven for væde. Vend det hele sammen og top med valgfri dressing.
- 5
Riv imens skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne. Rør agurken sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.
- 6
Servér de lækre deller med salat, tzatziki og sprøde kartofler. Velbekomme!
