Græskarsuppe
4 personer
Ingredienser
| 1 stk | hokkaido græskar |
| 1 stk | løg |
| 3 stk | kartofler |
| 1.5 l | vand |
| 1.5 dl | piskefløde |
| 2 spsk | olivenolie |
| 5 fed | hvidløg |
| 2 spsk | frisk ingefær |
| 1 stk | økologisk citron |
| 4 skiver | brød |
| 0.5 pose | græskarkerner |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Skræl græskar, kartofler, ingefær og løg. Skær hvidløg og ingefær i tynde skiver. Hak græskar, kartofler og løg i grove stykker og læg det i en gryde med hvidløg og ingefær.
- 2
Tilsæt vand til grøntsagerne i gryden og riv en lille smule citronskal i. Bring suppen i kog, og skru ned og lad simre i ca. 40 minutter. Krydr med lidt salt og peber.
- 3
Skær brød i terninger og rist dem på panden i olivenolie sammen med græskarkerner. Krydr med salt og peber.
- 4
Kom grøntsagerne i blenderen. Der skal helst ikke noget vand ved. Tilsæt lidt af grøntsagsvandet undervejs, men ikke for meget. Kom piskefløden i blenderen. Smag til med lidt citronsaft samt salt og peber.
- 5
Anret i dybe tallerkener og pynt med de hjemmelavede croutoner og græskarkerner.
