Græskarsuppe

4 personer

Ingredienser

1 stkhokkaido græskar
1 stkløg
3 stkkartofler
1,5 dlpiskefløde
2 spskolivenolie
2 spskfrisk ingefær
1 stkøkologisk citron
4 skiverbrød
5 fedhvidløg
0,5 posegræskarkerner
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Skræl græskar, kartofler, ingefær og løg. Skær hvidløg og ingefær i tynde skiver. Hak græskar, kartofler og løg i grove stykker og læg det i en gryde med hvidløg og ingefær.

  • 2

    Tilsæt vand til grøntsagerne i gryden og riv en lille smule citronskal i. Bring suppen i kog, og skru ned og lad simre i ca. 40 minutter. Krydr med lidt salt og peber.

  • 3

    Skær brød i terninger og rist dem på panden i olivenolie sammen med græskarkerner. Krydr med salt og peber.

  • 4

    Kom grøntsagerne i blenderen. Der skal helst ikke noget vand ved. Tilsæt lidt af grøntsagsvandet undervejs, men ikke for meget. Kom piskefløden i blenderen. Smag til med lidt citronsaft samt salt og peber.

  • 5

    Anret i dybe tallerkener og pynt med de hjemmelavede croutoner og græskarkerner.

Græskarsuppe