Gråand med champignon a la creme

4 personer

Ingredienser

2 stkgråand
4 skiveringefær
1 bundttimian
5 stænglerrosmarin
smør til pensling
4 stkbrystflæsk i skiver
2 bakkerchampignon
100 gsmør
1 spskolie til stegning
2 stkskalotteløg
2 fedhvidløg
1 dlhvidvin
1 stkcitron
0,5 lpiskefløde
salt
peber

Tilberedning

Gråænder

  • 1

    Gråænderne fyldes med timian, rosmarin samt ingefær. Krydres med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Smør ænderne godt ind i smør udvendigt.

  • 2

    Læg timiankviste og flæskestykker ovenpå ænderne. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i en 200 grader forvarmet ovn i 25 minutter.

  • 3

    Herefter fjernes flæskestykkerne, og ænderne steges yderligere 10 minutter i ovnen. Bemærk ved denne stegetid bliver ænderne røde, ønskes de gennemstegt forlænges stegetiden.

  • 4

    Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 35 minutter tildækket.

Champignon a la creme

  • 1

    Pil skalotteløg og hvidløg og snit dem i ringe og skiver.

  • 2

    Smelt smørret og sauter løg og hvidløg på panden. Tilsæt de rensede champignon og vend dem sammen med løgene.

  • 3

    Tilsæt hvidvin, citronsaft og fløde og lad det koge op. Skru ned for blusset og lad det koge ind i 5 minutter.

  • 1

    Del ænderne i 2. Anret champignon saucen på tallerkener og læg en halv gråand på hver tallerken.

  • 2

    Serveres straks.

Gråand med champignon a la creme