Gråand med champignon a la creme

4 personer

Ingredienser

2 stkgråand
4 skiveringefær
1 bundttimian
5 stænglerrosmarin
smør til pensling
4 stkbrystflæsk i skiver
2 bakkerchampignon
100 gsmør
1 spskolie til stegning
2 stkskalotteløg
2 fedhvidløg
1 dlhvidvin
1 stkcitron
0,5 lpiskefløde
salt
peber

Tilberedning

Gråænder

  • 1

    Fyld gråænderne med timian, rosmarin samt ingefær. Krydr med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Smør ænderne godt ind i smør udvendigt.

  • 2

    Læg timiankviste og flæskestykker ovenpå ænderne. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i en 200° forvarmet ovn i 25 minutter.

  • 3

    Fjern flæskestykkerne, og steg ænderne yderligere i 10 minutter i ovnen. Bemærk, ved denne stegetid bliver ænderne røde. Ønskes de gennemstegt, forlænges stegetiden.

  • 4

    Tag ænderne ud af ovnen og lad dem hvile i 35 minutter tildækket.

Champignon a la creme

  • 1

    Pil skalotteløg og hvidløg. Skær skalotteløg i ringe og hvidløg i skiver. Skyl og rens champignon.

  • 2

    Smelt smør og sautér løg og hvidløg på panden. Tilsæt champignon og vend dem sammen med løgene.

  • 3

    Tilsæt hvidvin, citronsaft og fløde og lad det koge op. Skru ned for blusset og lad det koge ind i 5 minutter.

Gråænder

  • 1

    Del ænderne i to. Anret champignonsaucen på tallerkener og læg en halv gråand på hver tallerken.

  • 2

    Servér straks.

Gråand med champignon a la creme