Gråand med champignon a la creme
4 personer
Ingredienser
2 stk | gråand |
4 skiver | ingefær |
1 bundt | timian |
5 stængler | rosmarin |
smør til pensling | |
4 stk | brystflæsk i skiver |
2 bakker | champignon |
100 g | smør |
1 spsk | olie til stegning |
2 stk | skalotteløg |
2 fed | hvidløg |
1 dl | hvidvin |
1 stk | citron |
0,5 l | piskefløde |
salt | |
peber |
Tilberedning
Gråænder
- 1
Fyld gråænderne med timian, rosmarin samt ingefær. Krydr med salt og peber både udvendigt og indvendigt. Smør ænderne godt ind i smør udvendigt.
- 2
Læg timiankviste og flæskestykker ovenpå ænderne. Læg dem i et ildfast fad og stil dem i en 200° forvarmet ovn i 25 minutter.
- 3
Fjern flæskestykkerne, og steg ænderne yderligere i 10 minutter i ovnen. Bemærk, ved denne stegetid bliver ænderne røde. Ønskes de gennemstegt, forlænges stegetiden.
- 4
Tag ænderne ud af ovnen og lad dem hvile i 35 minutter tildækket.
Champignon a la creme
- 1
Pil skalotteløg og hvidløg. Skær skalotteløg i ringe og hvidløg i skiver. Skyl og rens champignon.
- 2
Smelt smør og sautér løg og hvidløg på panden. Tilsæt champignon og vend dem sammen med løgene.
- 3
Tilsæt hvidvin, citronsaft og fløde og lad det koge op. Skru ned for blusset og lad det koge ind i 5 minutter.
Gråænder
- 1
Del ænderne i to. Anret champignonsaucen på tallerkener og læg en halv gråand på hver tallerken.
- 2
Servér straks.