Glutenfri tærte med bacon og spinat
4 personer
Ingredienser
Tærte
80 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
100 g | mandler |
80 g | blødt smør |
2 spsk | vand |
1 tsk | salt |
25 g | spinat |
Fyld
5 stk | æg |
5 spsk | fløde |
3 spsk | parmesan |
3 stk | forårsløg |
150 g | bacon i tern |
1 stk | rødløg |
25 g | spinat |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Lav først tærtedejen ved at blande salt og melblandingen med de finthakkede mandler i en skål.
- 2
Tilsæt vand og smør i små skiver. Ælt dejen sammen og stil den på køl i 30 minutter.
- 3
Lav fyldet ved at stege bacon på en pande og køle en smule, mens du forbereder resten.
- 4
Pisk æggene sammen med fløde, revet parmesan og kom den let afkølet bacon i.
- 5
Hak forårsløg og skær rødløget i tynde skiver og kom det hele i æggemassen sammen med salt og peber, frisk spinat og revet parmesan.
- 6
Smør en tærteform (ca. 22 cm) med lidt smør og fordel tærtedejen rundt i formen og godt op ad kanterne.
- 7
Med en gaffel prikkes små huller rundt i bunden.
- 8
Bag først bunden i 15 minutter på 200°. Fordel straks fyldet i tærten og bag videre i ca. 20 minutter eller indtil æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen.