Glutenfri pizzamuffins

12 stk

Ingredienser

Dej

20 ggær
2 dllunkent vand
1 tskÆblecidereddike
0.25 dlolie
1 stkæg
1 spskHørfrø
1 tskSukker
1 stkgulerod
0.5 tsksalt
1 poseGlutenfri burgerbolle melblanding

Fyld

2 spskpizasauce
50 gskinkestrimler
50 gcheddar
1 tsktørret oregano
olie til pensling

Tilberedning

  • 1

    Kom vand, gær og æblecidereddike i en skål og rør gæren godt ud i blandingen. Tilsæt olie, æg, hørfrø og sukker og rør det sammen.

  • 2

    Riv guleroden fint og tilsæt i skålen sammen med salt. Tilsæt melblandingen og rør straks det hele sammen til en tynd dej. Lad dejen hæve i skålen med et rent viskestykke over sig i 40 minutter.

  • 3

    Hak skinkestrimlerne fint og riv cheddaren groft. Pensel en fast muffinsform med olie.

  • 4

    Kom olie på bordet og hæld dejen ud herpå. Fordel dejen i en cirkel og kom pizzasauce, skinke, ost og krydderi på midten. Vend så først den ene halvdel af dejen ind over midten, dernæst den anden. Fyldet skal være lukket inde i midten som en rulle. Er det meget tykt og ujævnt, kan du med fordel forsigtigt rulle den lidt tyndere og mere jævn.

  • 5

    Del dejen i 12 stykker og placer hvert stykke i en fast muffinsform. Lad det efterhæve i 30 min.

  • 6

    Forvarm ovnen til 200° varmluft. Bag midt i ovnen i 12-15 minutter.

Glutenfri pizzamuffins