Glutenfri pizzamuffins
12 stk
Ingredienser
Dej
20 g | gær |
2 dl | lunkent vand |
1 tsk | Æblecidereddike |
0.25 dl | olie |
1 stk | æg |
1 spsk | Hørfrø |
1 tsk | Sukker |
1 stk | gulerod |
0.5 tsk | salt |
1 pose | Glutenfri burgerbolle melblanding |
Fyld
2 spsk | pizasauce |
50 g | skinkestrimler |
50 g | cheddar |
1 tsk | tørret oregano |
olie til pensling |
Tilberedning
- 1
Kom vand, gær og æblecidereddike i en skål og rør gæren godt ud i blandingen. Tilsæt olie, æg, hørfrø og sukker og rør det sammen.
- 2
Riv guleroden fint og tilsæt i skålen sammen med salt. Tilsæt melblandingen og rør straks det hele sammen til en tynd dej. Lad dejen hæve i skålen med et rent viskestykke over sig i 40 minutter.
- 3
Hak skinkestrimlerne fint og riv cheddaren groft. Pensel en fast muffinsform med olie.
- 4
Kom olie på bordet og hæld dejen ud herpå. Fordel dejen i en cirkel og kom pizzasauce, skinke, ost og krydderi på midten. Vend så først den ene halvdel af dejen ind over midten, dernæst den anden. Fyldet skal være lukket inde i midten som en rulle. Er det meget tykt og ujævnt, kan du med fordel forsigtigt rulle den lidt tyndere og mere jævn.
- 5
Del dejen i 12 stykker og placer hvert stykke i en fast muffinsform. Lad det efterhæve i 30 min.
- 6
Forvarm ovnen til 200° varmluft. Bag midt i ovnen i 12-15 minutter.
