Glutenfri pizza på grill
Ingredienser
125 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
5 g | gær |
125 ml | vand |
10 g | olie |
5 g | salt |
1 pakke | frisk mozzarella |
100 g | glutenfri cocktailpølse |
3 spsk | glutenfri pizzasauce |
0,5 tsk | olivenolie til udrulning |
0,5 spsk | glutenfri burgerbolle blanding til bagning |
Tilberedning
- 1
Opløs gæren i fingervarmt vand i en skål. Tilsæt olie, melblanding og salt og rør det straks sammen. Lad den hvile i 5 min.
- 2
Hæld dejen på et stykke bagepapir, kom lidt olie på en kagerulle og rul dejen tyndt ud. Lad den hæve i 1 time.
- 3
Skal pizzaen bages i ovn, så kan den pyntes og kommes i ovnen. Vil du lave den på grill så drysses lidt mel på bordet og vend pizzaen ud herpå på bagepapiret er øverst og træk det roligt af.
- 4
Pynt så pizzaen og træk den forsigtigt over på et bræt eller pizzaspade.
- 5
Pynt så din glutenfri pizza med tomatsauce, pølser skåret i skiver og frisk mozzarellaost.
- 6
Læg den glutenfri pizza ud på grillen på en pizzasten. Det er vigtigt, stenen er meget varm, når pizzaen lægges på, dette kan eventuelt opnås ved at lægge et stykke brænde ned til kullene. Det skal ligge til det bliver til gløder og ikke ryger længere.
- 7
Lad den glutenfri pizza bage i ca. 8-10 minutter - det afhænger meget af varmen på din grill, men den skal bage til du kan en gylden farve rundt i kanten.