Glutenfri og veganske cookies med saltkaramel is

16 stk

Ingredienser

Cookies

100 gsukker
50 gbrun farin
100 gplantesmør
1 tsksalt
1 tskvaniljesukker
3 spskkikærtevand (vandet fra en dåse kikærter)
200 gglutenfri mel, fx. Glutenfri lys brødblanding
1 tskbagepulver
100 gglutenfri chokolade

Saltkaramel is

500 gglutenfri saltkaramel is

Tilberedning

  • 1

    Tænd ovnen på 170° varmluft.

  • 2

    Bland sukker, brun farin og smør. Pisk det sammen med en elpisker.

  • 3

    Tilsæt salt, vaniljesukker, kikærtervand, mel og bagepulver til skålen.

  • 4

    Vend det godt sammen med hænderne.

  • 5

    Tilsæt chokolade og bland det godt ind i dejen.

  • 6

    Form cookies på ca. 30 g (der skal laves 16 cookies).

  • 7

    Stil dejen på køl, tildækket i 20 min.

  • 8

    Placer på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand til hinanden (ca. 8 pr plade).

  • 9

    Bag i 8-10 minutter til de er gyldne i siderne.

Glutenfri og veganske cookies med saltkaramel is