Glutenfri nøddemazarintærte

Ingredienser

Mørdej

150 gglutenfri burgerbolle melblanding
75 gsmør
50 gflormelis
1 stkæg

Mazarin

125 gmarcipan
100 grørsukker
75 gblødt smør
1 stkæg
30 gglutenfri burgerbolle melblanding

Fyld

100 ghasselnødder
100 gsmør
75 gsukker
1 spskhonning
50 gmørk chokolade

Tilberedning

  • 1

    Bland først mørdejen sammen af melblanding, smør, flormelis og æg. Saml dejen med hænderne og stil det på køl i 30 minutter.

  • 2

    Smør en 22 cm. rund tærteform og fordel mørdejen her i, så det når op af kanterne. Stil dejen i formen på køl i endnu 30 minutter.

  • 3

    Opvarm oven til 200°.

  • 4

    Imens blandes mazarindejen af marcipan, rørsukker, smør, æg og melblanding.

  • 5

    Mazarinmassen fordeles i formen i et jævnt lag over mørdejen. Bag herefter på 200° i 20 minutter.

  • 6

    Imens kagen bages, hakkes hasselnødderne groft. Kom nødderne i en lille kasserolle og bland herefter smør, sukker og honning i. Lad det koge op og tag det af varmen. Fordel fyldet over kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter.

  • 7

    Lad kagen køle helt af.

  • 8

    Smelt chokoladen over et vandbad og sprøjt det på kanten af kagen inden servering.

Glutenfri nøddemazarintærte