Glutenfri nøddemazarintærte
Ingredienser
Mørdej
150 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
75 g | smør |
50 g | flormelis |
1 stk | æg |
Mazarin
125 g | marcipan |
100 g | rørsukker |
75 g | blødt smør |
1 stk | æg |
30 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
Fyld
100 g | hasselnødder |
100 g | smør |
75 g | sukker |
1 spsk | honning |
50 g | mørk chokolade |
Tilberedning
- 1
Bland først mørdejen sammen af melblanding, smør, flormelis og æg. Saml dejen med hænderne og stil det på køl i 30 minutter.
- 2
Smør en 22 cm. rund tærteform og fordel mørdejen her i, så det når op af kanterne. Stil dejen i formen på køl i endnu 30 minutter.
- 3
Opvarm oven til 200°.
- 4
Imens blandes mazarindejen af marcipan, rørsukker, smør, æg og melblanding.
- 5
Mazarinmassen fordeles i formen i et jævnt lag over mørdejen. Bag herefter på 200° i 20 minutter.
- 6
Imens kagen bages, hakkes hasselnødderne groft. Kom nødderne i en lille kasserolle og bland herefter smør, sukker og honning i. Lad det koge op og tag det af varmen. Fordel fyldet over kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter.
- 7
Lad kagen køle helt af.
- 8
Smelt chokoladen over et vandbad og sprøjt det på kanten af kagen inden servering.