Glutenfri lyse julecookies
18 stk
Ingredienser
125 g | blødt smør |
125 g | rørsukker |
50 g | brun farin |
1 tsk | vaniljesukker |
25 g | kokosmel |
1 stk | æg |
0,25 tsk | salt |
0,25 tsk | stødt ingefær |
140 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
1 tsk | bagepulver |
50 g | Glutenfri hvid chokolade |
50 g | hasselnødder |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen på 180° varmluft.
- 2
Kom smør, rørsukker, farin, vaniljesukker, kokosmel, æg, salt og stødt ingefær i en skål.
- 3
Sigt herefter burgerbolle melblandingen og bagepulver i dejen.
- 4
Ælt det grundigt sammen med hænderne, så der ikke er klumper i dejen.
- 5
Hak chokolade og nødder groft, og bland det i dejen. Lad dejen hvile i 3-5 minutter.
- 6
Med en ske formes små klumper cookiedej på ca. 30 g.
- 7
Placer ca. 6-8 kugler pr bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem ikke ligge for tæt, da de flyder ud.
- 8
Bag i ca. 8-10 min., eller indtil de er let gyldne i kanten.
- 9
Lad dem køle af på en bagerist.