Glutenfri lasagnette med ostesauce
Ingredienser
Morneysauce
25 g | smør |
2 spsk | glutenfri lys brødblanding |
2 dl | letmælk |
1 håndfuld | revet mozzarella |
salt | |
peber | |
revet muskatnød |
Lasagnette
200 g | gulerod |
1 stk | løg |
2 spsk | olivenolie til stegning |
2 fed | hvidløg |
2 tsk | tørret basilikum |
2 tsk | tørret oregano |
400 g | hakket oksekød |
0,5 dl | rødvin |
2 dåser | hakkede tomater |
1 dl | vand |
2 tsk | tomatpuré |
salt | |
peber | |
4 g | glutenfri pasta |
Tilberedning
Morneysauce
- 1
Smelt smør i en gryde.
- 2
Tilsæt melet under omrøring og lad det varme godt igennem i et minuts tid.
- 3
Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk godt, så der ikke er klumper.
- 4
Lad saucen koge i et par minutter, mens du fortsat pisker.
- 5
Tilsæt osten og rør rundt til den er inkorporeret i saucen.
- 6
Smag saucen til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød.
Lasagnette
- 1
Riv gulerødderne og hak løg og hvidløg.
- 2
Opvarm olien og steg løg og hvidløg til de er klare.
- 3
Tilsæt gulerødder og hakket oksekød, og steg til det er gennemstegt.
- 4
Tilsæt basilikum, oregano, hakkede tomater, tomatpure, vand og eventuelt rødvin.
- 5
Lad det koge i ca. 15 minutter og smag til med salt og peber.
- 6
Tilsæt den rå pasta, og smør pastaen godt ind i kødsaucen.
- 7
I et fad fordeles pastaen i et jævnt lag.
- 8
Fordel mornaysaucen over, så den dækker hele fadet.
- 9
Bag i ovnen i 35-40 minutter, eller til den er gylden på toppen og pastaen helt færdig og blød.