Glutenfri lasagne

Ingredienser

Morneysauce

25 gsmør
2 spsklyst brød melblanding
5 dlmælk
1 håndfuldrevet mozzarella

Lasagne

200 ggulerod
1 stkløg
2 spskolivenolie til stegning
2 fedhvidløg
2 tsktørret basilikum
2 tsktørret oregano
400 ghakket oksekød
05 dlrødvin
2 dåserhakkede tomater
1 dlvand
2 tsktomatpure
salt
peber
250 gglutenfri lasagneplader
150 grevet mozzarella

Tilberedning

Morneysauce

  • 1

    Smelt smør i en gryde.

  • 2

    Smelt smør i en gryde.

  • 3

    Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk godt, så der ikke er klumper.

  • 4

    Lader saucen koge i et par minutter, mens du fortsat pisker.

  • 5

    Tilsæt osten og rør rundt til den er inkorporeret i saucen.

  • 6

    Smag saucen til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød.

Lasagne

  • 1

    Riv gulerødderne. Hak løg og hvidløg.

  • 2

    Opvarm olien. Steg løg og hvidløg, til de er klare.

  • 3

    Tilsæt gulerødder og hakket oksekød. Steg til kødet er gennemstegt.

  • 4

    Tilsæt basilikum, oregano, hakkede tomater, tomatpure, vand og eventuelt rødvin.

  • 5

    Lad det koge i ca. 15 minutter og smag til med salt og peber.

  • 6

    Nu samler du lasagnen et ildfast fad. Start med at komme lidt kødsauce i bunden, dernæst morneysauce og lasagneplader. Sådan fortsætter du.

  • 7

    Top med resterende morneysauce og drys med revet ost.

  • 8

    Bag i ovnen i 45-50 minutter eller til den er gylden på toppen.

Glutenfri lasagne