Glutenfri kylling med broccoli-bites

4 personer

Ingredienser

4 stkkyllingebrystfilet
2 stktimiankvist
500 gblomkål
2 stkæg
2 stkløg
100 grevet cheddarost
1 dlglutenfri rasp
4 spskgrofthakket persille
Olie
salt
peber

Tilberedning

Tip: Server med cherrytomater bagt i ovnen penslet med hvidløg, timian og salt.
  • 1

    Opvarm ovnen til 210°.

  • 2

    Opvarm en ovnfast pande med lidt olie og steg kyllingen kort på begge sider. Drys med salt og peber samt friske urter.

  • 3

    Imens opvarmes ovnen på 180°.

  • 4

    Sæt derefter panden med kyllingebrysterne i ovnen i ca. 12.20 min. Alternativt kan de kommes i et ildfast fad.

  • 5

    Hak eller riv broccoli og løg rigtig fint og kom det i en skål. I skålen tilsættes æg, ost, rasp, persille sammen med 1 tsk. salt og 0,5 tsk. peber. Bland det grundigt sammen og lad det stå og samle sig i 5 minutter.

  • 6

    På en bradepande placeres et stykke bagepapir. Med en ske eller hænderne formes små mini bites (ca. 1 cm x 4 cm), som placeres på bagepladen.

  • 7

    Kog pladen med bites i ovnen, og lad dem bage til de er gyldne og sprøde (ca. 18-25 minutter). Vend dem gerne halvvejs så de bliver sprøde på begge sider.

Glutenfri kylling med broccoli-bites