Glutenfri kylling med broccoli-bites
4 personer
Ingredienser
4 stk | kyllingebrystfilet |
2 stk | timiankvist |
500 g | blomkål |
2 stk | æg |
2 stk | løg |
100 g | revet cheddarost |
1 dl | glutenfri rasp |
4 spsk | grofthakket persille |
Olie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Opvarm ovnen til 210°.
- 2
Opvarm en ovnfast pande med lidt olie og steg kyllingen kort på begge sider. Drys med salt og peber samt friske urter.
- 3
Imens opvarmes ovnen på 180°.
- 4
Sæt derefter panden med kyllingebrysterne i ovnen i ca. 12.20 min. Alternativt kan de kommes i et ildfast fad.
- 5
Hak eller riv broccoli og løg rigtig fint og kom det i en skål. I skålen tilsættes æg, ost, rasp, persille sammen med 1 tsk. salt og 0,5 tsk. peber. Bland det grundigt sammen og lad det stå og samle sig i 5 minutter.
- 6
På en bradepande placeres et stykke bagepapir. Med en ske eller hænderne formes små mini bites (ca. 1 cm x 4 cm), som placeres på bagepladen.
- 7
Kog pladen med bites i ovnen, og lad dem bage til de er gyldne og sprøde (ca. 18-25 minutter). Vend dem gerne halvvejs så de bliver sprøde på begge sider.