Glutenfri karbonader med honningristede gulerødder
4 personer
Ingredienser
Karbonader
500 g | hakket kalve og grisekød |
3 spsk | glutenfri mel, fx. Glutenfri lys brødblanding |
1 stk | æg |
5 spsk | glutenfri rasp |
25 g | smør |
salt | |
peber |
Honningristede gulerødder
12 stk | gulerødder |
2 spsk | honning |
2 spsk | smeltet smør |
1 håndfuld | persille |
2 fed | hvidløg |
salt | |
peber |
Tilberedning
Tip: Du kan med fordel servere denne ret med smeltet økologisk smør og let kogt broccoli, brækket ud i små buketter.
- 1
Form kødet i passende størrelse. Slå ægget ud og rør det godt rundt og hæld den glutenfri rasp og lidt salt på sin egen tallerken med salt og lidt peber i.
- 2
Vend nu kødet først i det glutenfri mel, så æg og derefter den glutenfri rasp.
- 3
Opvarm ovnen til 200°.
- 4
Skræl eller vask gulerødderne grundigt. I en frysepose blandes honning, smør, persille, salt og peber. Kom gulerødderne i posen og sørg for at få det blandet godt sammen, så alle gulerødderne er dækket.
- 5
Kom alt indhold fra posen i et ildfastfad og bag dem i ovnen på 200° i 20-25 minutter.
- 6
Imens gulerødderne er i ovnen, steges bøfferne på panden i smør i omkring 8-10 minutter på hver side alt efter størrelse.