Glutenfri karbonader med honningristede gulerødder

4 personer

Ingredienser

Karbonader

500 ghakket kalve og grisekød
3 spskglutenfri mel, fx. Glutenfri lys brødblanding
1 stkæg
5 spskglutenfri rasp
25 gsmør
salt
peber

Honningristede gulerødder

12 stkgulerødder
2 spskhonning
2 spsksmeltet smør
1 håndfuldpersille
2 fedhvidløg
salt
peber

Tilberedning

Tip: Du kan med fordel servere denne ret med smeltet økologisk smør og let kogt broccoli, brækket ud i små buketter.
  • 1

    Form kødet i passende størrelse. Slå ægget ud og rør det godt rundt og hæld den glutenfri rasp og lidt salt på sin egen tallerken med salt og lidt peber i.

  • 2

    Vend nu kødet først i det glutenfri mel, så æg og derefter den glutenfri rasp.

  • 3

    Opvarm ovnen til 200°.

  • 4

    Skræl eller vask gulerødderne grundigt. I en frysepose blandes honning, smør, persille, salt og peber. Kom gulerødderne i posen og sørg for at få det blandet godt sammen, så alle gulerødderne er dækket.

  • 5

    Kom alt indhold fra posen i et ildfastfad og bag dem i ovnen på 200° i 20-25 minutter.

  • 6

    Imens gulerødderne er i ovnen, steges bøfferne på panden i smør i omkring 8-10 minutter på hver side alt efter størrelse.

Glutenfri karbonader med honningristede gulerødder