Glutenfri julestang
6 personer
Ingredienser
Dej
2,25 dl | letmælk |
15 g | sukker |
15 g | gær |
1 stk | æg |
80 g | smør |
250 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
Fyld
80 g | smør |
40 g | rosiner |
35 g | sukker |
35 g | brun farin |
2 tsk | kanel |
Topping
20 g | hakkede mandler |
1 spsk | perlesukker |
1 stk | æg til pensling |
Tilberedning
- 1
Lav først fyldet ved at røre alle ingredienser sammen i en lille skål.
- 2
I en lille gryde opvarmes mælk til det er fingerlunt.
- 3
Tilsæt sukker og gær og rør det grundigt sammen.
- 4
Rør et æg ud i gryden. Brug en håndmixer eller røremaskine og rør på middelhastighed mens du tilsætter smør og mel. Lad det røre i et minutstid til du har en samlet dej uden klumper, den skal være tynd.
- 5
Brug en dejskraber til at fordele dejen på et stykke bagepapir, så du får en lang stang der måler ca 25x35 cm.
- 6
Fordel halvdelen af remoncen i en stribe på 1/3 af dejen (på den lange led).
- 7
Derefter bruger du bagepapiret til at rulle dejen om remoncen, så du har 1/3 del af dejen tilbage. Placer her resten af remoncen og luk dejen sammen herom ved igen forsigtigt at rulle dejen over remoncen.
- 8
Med våde hænder, lukkes samlingen og enderne forsigtigt. Hvis du synes, kan du forsigtigt rulle kagen over på et frisk stykke bagepapir, så lukningen vender nedad.
- 9
Lad hæve en time.
- 10
Bag på 180° i 25 minutter.