Glutenfri julestang
6 personer
Ingredienser
Dej
2.25 dl | letmælk |
15 g | sukker |
15 g | gær |
1 stk | æg |
80 g | smør |
250 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
Fyld
80 g | smør |
40 g | rosiner |
35 g | sukker |
35 g | brun farin |
2 tsk | kanel |
Topping
20 g | hakkede mandler |
1 spsk | perlesukker |
1 stk | æg til pensling |
Tilberedning
Fyld
- 1
Rør alle ingredienser sammen i en lille skål.
Dej
- 1
Opvarm mælk til det er fingerlunt i en lille gryde. Tilsæt sukker og gær og rør det grundigt sammen.
- 2
Rør et æg ud i gryden. Brug en håndmixer eller røremaskine og rør på middelhastighed, mens du tilsætter smør og mel. Lad det røre i et minutstid til du har en samlet dej uden klumper, den skal være tynd.
- 3
Brug en dejskraber til at fordele dejen på et stykke bagepapir, så du får en lang stang der måler ca 25x35 cm.
- 4
Fordel halvdelen af remonce-fyldet i en stribe på 1/3 af dejen (på den lange led).
- 5
Derefter bruger du bagepapiret til at rulle dejen om remoncen, så du har 1/3 del af dejen tilbage. Placer her resten af remoncen og luk dejen sammen herom ved igen forsigtigt at rulle dejen over remoncen.
- 6
Med våde hænder, lukkes samlingen og enderne forsigtigt. Hvis du synes, kan du forsigtigt rulle kagen over på et frisk stykke bagepapir, så lukningen vender nedad.
- 7
Lad hæve en time.
- 8
Pensl rullen med æg og top med hakkede mandler og perlesukker.
- 9
Bag i 25 minutter på 180°.
