Glutenfri julestang

6 personer

Ingredienser

Dej

2.25 dlletmælk
15 gsukker
15 ggær
1 stkæg
80 gsmør
250 gglutenfri burgerbolle melblanding

Fyld

80 gsmør
40 grosiner
35 gsukker
35 gbrun farin
2 tskkanel

Topping

20 ghakkede mandler
1 spskperlesukker
1 stkæg til pensling

Tilberedning

Fyld

  • 1

    Rør alle ingredienser sammen i en lille skål.

Dej

  • 1

    Opvarm mælk til det er fingerlunt i en lille gryde. Tilsæt sukker og gær og rør det grundigt sammen.

  • 2

    Rør et æg ud i gryden. Brug en håndmixer eller røremaskine og rør på middelhastighed, mens du tilsætter smør og mel. Lad det røre i et minutstid til du har en samlet dej uden klumper, den skal være tynd.

  • 3

    Brug en dejskraber til at fordele dejen på et stykke bagepapir, så du får en lang stang der måler ca 25x35 cm.

  • 4

    Fordel halvdelen af remonce-fyldet i en stribe på 1/3 af dejen (på den lange led).

  • 5

    Derefter bruger du bagepapiret til at rulle dejen om remoncen, så du har 1/3 del af dejen tilbage. Placer her resten af remoncen og luk dejen sammen herom ved igen forsigtigt at rulle dejen over remoncen.

  • 6

    Med våde hænder, lukkes samlingen og enderne forsigtigt. Hvis du synes, kan du forsigtigt rulle kagen over på et frisk stykke bagepapir, så lukningen vender nedad.

  • 7

    Lad hæve en time.

  • 8

    Pensl rullen med æg og top med hakkede mandler og perlesukker.

  • 9

    Bag i 25 minutter på 180°.

Glutenfri julestang