Glutenfri julestang

6 personer

Ingredienser

Dej

2,25 dlletmælk
15 gsukker
15 ggær
1 stkæg
80 gsmør
250 gglutenfri burgerbolle melblanding

Fyld

80 gsmør
40 grosiner
35 gsukker
35 gbrun farin
2 tskkanel

Topping

20 ghakkede mandler
1 spskperlesukker
1 stkæg til pensling

Tilberedning

  • 1

    Lav først fyldet ved at røre alle ingredienser sammen i en lille skål.

  • 2

    I en lille gryde opvarmes mælk til det er fingerlunt.

  • 3

    Tilsæt sukker og gær og rør det grundigt sammen.

  • 4

    Rør et æg ud i gryden. Brug en håndmixer eller røremaskine og rør på middelhastighed mens du tilsætter smør og mel. Lad det røre i et minutstid til du har en samlet dej uden klumper, den skal være tynd.

  • 5

    Brug en dejskraber til at fordele dejen på et stykke bagepapir, så du får en lang stang der måler ca 25x35 cm.

  • 6

    Fordel halvdelen af remoncen i en stribe på 1/3 af dejen (på den lange led).

  • 7

    Derefter bruger du bagepapiret til at rulle dejen om remoncen, så du har 1/3 del af dejen tilbage. Placer her resten af remoncen og luk dejen sammen herom ved igen forsigtigt at rulle dejen over remoncen.

  • 8

    Med våde hænder, lukkes samlingen og enderne forsigtigt. Hvis du synes, kan du forsigtigt rulle kagen over på et frisk stykke bagepapir, så lukningen vender nedad.

  • 9

    Lad hæve en time.

  • 10

    Bag på 180° i 25 minutter.

Glutenfri julestang