Glutenfri hvidløgsflüte

Ingredienser

Flüte

1 pakkeglutenfri burgerbolle melblanding
15 ggær
220 mllunket vand
10 golie
05 tsksukker

Hvidløgssmør

75 gblødt smør
2 fedhvidløg
3 spskfinthakket persille

Tilberedning

  • 1

    Opløs gæren i vandet.

  • 2

    Bland melblanding, sukker og olie i skål og rør grundigt i nogle minutter til du har en sammenhængende dej.

  • 3

    Med olie eller vand på hænderne, formes et aflangt flüte og placeres på en bageplade med bagepapir.

  • 4

    Lad det hæve i ca. 45 minutter overdækket, gerne på et lunt sted.

  • 5

    Rør hvidløgssmør af smør, persille og presset hvidløg. Kom det i husholdningsfilm og form en rulle på ca. 1 cm. i diameter.

  • 6

    Læg smørrullen på køl til senere.

  • 7

    Opvarm ovnen til 220°.

  • 8

    Snit 2-3 små ridser i flütet og bag det midt i ovnen i 18-20 minutter. Tag brødet ud og lad det køle lidt af på en bagerist ca. 5-8 minutter.

  • 9

    Skær 12-15 riller halvt ned i dit flüte og skær derefter samme antal skiver smør fra din smørrulle.

  • 10

    Kom en skive smør ned i hver rille i flütet. Er flütet stadig lunt, så smørret smelter, kan du servere - ellers kan du komme dit hvidløgsflute i ovnen på 175° i 5 minutter lige inden servering.

Glutenfri hvidløgsflüte