Glutenfri hvidløgsflüte
Ingredienser
Flüte
1 pakke | glutenfri burgerbolle melblanding |
15 g | gær |
220 ml | lunket vand |
10 g | olie |
05 tsk | sukker |
Hvidløgssmør
75 g | blødt smør |
2 fed | hvidløg |
3 spsk | finthakket persille |
Tilberedning
- 1
Opløs gæren i vandet.
- 2
Bland melblanding, sukker og olie i skål og rør grundigt i nogle minutter til du har en sammenhængende dej.
- 3
Med olie eller vand på hænderne, formes et aflangt flüte og placeres på en bageplade med bagepapir.
- 4
Lad det hæve i ca. 45 minutter overdækket, gerne på et lunt sted.
- 5
Rør hvidløgssmør af smør, persille og presset hvidløg. Kom det i husholdningsfilm og form en rulle på ca. 1 cm. i diameter.
- 6
Læg smørrullen på køl til senere.
- 7
Opvarm ovnen til 220°.
- 8
Snit 2-3 små ridser i flütet og bag det midt i ovnen i 18-20 minutter. Tag brødet ud og lad det køle lidt af på en bagerist ca. 5-8 minutter.
- 9
Skær 12-15 riller halvt ned i dit flüte og skær derefter samme antal skiver smør fra din smørrulle.
- 10
Kom en skive smør ned i hver rille i flütet. Er flütet stadig lunt, så smørret smelter, kan du servere - ellers kan du komme dit hvidløgsflute i ovnen på 175° i 5 minutter lige inden servering.