Glutenfri gulerodsbrud

Ingredienser

220 mllunkent vand
25 ggær
50 gblødt smør
3 gsalt
1 spskhonning
55 gsolsikkekerner
300 ggulerod
1 pakkeglutenfri burgerbolle melblanding
2 stkæg

Tilberedning

  • 1

    Skræl og riv gulerødderne groft.

  • 2

    I en skål opløses gæren i det lunkne vand.

  • 3

    Tilsæt smør, salt, honning, 1 æg, solsikkekerner, de revne gulerødder og smør. Rør grundigt rundt.

  • 4

    Sigt melet og rør rundt i dejen i få minutter til den har en lind, sammenhængende konsistens uden melklumper.

  • 5

    Sæt film over skålen med dej og sæt på køl i minimum 4 timer, gerne natten over.

  • 6

    Tag dejen fra køl og vend ud på køkkenbordet, eventuelt dækket med lidt olie, så det ikke klistrer for meget.

  • 7

    Slå 1 æg ud over dejen. Med en kniv hakkes blandingen, til ægget er blandet godt ind i dejen.

  • 8

    Med en ske placeres ca. en spiseskefuld dej på en bageplade.

  • 9

    Bag bollerne i 18-20 minutter i en opvarmet ovn på 200° eller til det lyder hult, når man slår på undersiden af bollen.

Glutenfri gulerodsbrud