Glutenfri gulerodsbrud
Ingredienser
220 ml | lunkent vand |
25 g | gær |
50 g | blødt smør |
3 g | salt |
1 spsk | honning |
55 g | solsikkekerner |
300 g | gulerod |
1 pakke | glutenfri burgerbolle melblanding |
2 stk | æg |
Tilberedning
- 1
Skræl og riv gulerødderne groft.
- 2
I en skål opløses gæren i det lunkne vand.
- 3
Tilsæt smør, salt, honning, 1 æg, solsikkekerner, de revne gulerødder og smør. Rør grundigt rundt.
- 4
Sigt melet og rør rundt i dejen i få minutter til den har en lind, sammenhængende konsistens uden melklumper.
- 5
Sæt film over skålen med dej og sæt på køl i minimum 4 timer, gerne natten over.
- 6
Tag dejen fra køl og vend ud på køkkenbordet, eventuelt dækket med lidt olie, så det ikke klistrer for meget.
- 7
Slå 1 æg ud over dejen. Med en kniv hakkes blandingen, til ægget er blandet godt ind i dejen.
- 8
Med en ske placeres ca. en spiseskefuld dej på en bageplade.
- 9
Bag bollerne i 18-20 minutter i en opvarmet ovn på 200° eller til det lyder hult, når man slår på undersiden af bollen.