Glutenfri flettede pølsehorn
10 stk
Ingredienser
1 pakke | glutenfri mel, fx. Glutenfri lys brødblanding |
15 g | gær |
250 ml | lunkent vand |
10 g | olie |
3 g | salt |
1 dl | solsikkekerner |
0.5 dl | hørfrø |
10 stk | glutenfri pølse |
Pensling
1 stk | æg |
Tilberedning
- 1
I en skål opløses gær i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og hørfrø og lad det stå i 5 minutter. Tilsæt herefter melblandingen og solsikkekerner og ælt dejen grundigt i 2-3 minutter.
- 2
Lad dejen hvile i 15 minutter tildækket, gerne et lunt sted.
- 3
Del dejen i 10 stykker og rul dem ud til en oval cirkel. Cirklen skal have samme længde som pølsen og bredden skal være så bred at der er 2 cm på hver side af pølsen når den placeres på midten.
- 4
Læg pølsen midt i cirklen, fra pølsen og ud mod kanten af cirklen skæres dejen i strimler ca. 6 gange ned langs pølsen. Først skæres den ene side og derefter skæres den anden side spejlvendt af første side. Det er vigtigt at snittene i dejen er overfor hinanden på hver side af pølsen.
- 5
Herefter starter man på toppen med at krydse en strimmel dej over pølsen, herefter tages strimlen på modsatte side og krydses over den første. Sådan fortsættes der indtil man når bunden af pølsen sådan at dejen ligger som en fletning over pølsen.
- 6
Fortsæt til alle pølserne er svøbt i dej.
- 7
Placer dem på et stykke bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
- 8
Opvarm ovnen til 180°.
- 9
Pensel pølsehornene med et pisket æg. Herefter bages pølsehornene i 15-20 minutter eller til de er gyldne på overfladen.
