Glutenfri fastelavnsboller

10 stk

Ingredienser

Fastelavsboller

25 ggær
2,5 dlsødmælk
100 gsmør
2 stkæg
0,25 tsksalt
1 tskkardemomme
1 spsksukker
250 gglutenfri burgerbolle melblanding

Creme

0,5 stangvaniljestang
2 stkæggeblomme
35 gsukker
10 gmajsstivelse
1,5 dlsødmælk

Fyld

35 gmarcipan
35 gnougat

Tilberedning

Denne opskrift giver 10 stk. glutenfri fastelavnsboller - 5 med marcipan/nougat og 5 gammeldags.

Fastelavsboller

  • 1

    Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælken.

  • 2

    Opvarm blandingen til 38°. Tag gryden af blusset og hæld den over i en skål.

  • 3

    Rør gær og sukker her i. Lad blandingen hvile i omkring 5 minutter.

  • 4

    Tilsæt salt, æg og kardemomme og rør sammen. Tilsæt melblandingen og rør kraftigt til du har en dej uden klumper. Dejen skal være meget tynd.

  • 5

    Lad dejen hæve et lunt sted i 60 min.

  • 6

    Form 10 runde boller med fugtige hænder og placer på en bageplade med bagepapir.

  • 7

    Efter flyd, lad bollerne efterhæve i ca. 40 min. Forvarm ovnen til 210°.

  • 8

    Bag bollerne midt i ovnen i omkring 12-15 minutter.

  • 9

    Server bollerne lune og pynt med glasur eller andet festligt.

Creme

  • 1

    I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt, i en skål.

  • 2

    I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og kasser den. Tilsæt vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt.

  • 3

    Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal røres meget, så det ikke brænder på, mens det varmes op.

  • 4

    Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges.

  • 5

    Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Fyld

  • 1

    Lav 5-6 kugler af marcipan og nougat på ca. 1,5 cm.

  • 2

    Med en lille teske, laves en lille fordybning i 5 af bollerne.

  • 3

    Læg marcipankuglen i hullet, luk hullet forsigtigt og vend bollerne på hovedet, så du får den glatte side op, når de bages.

  • 4

    Fyld de resterende 5 boller med cirka 1-1,5 spiseskefuld afkølet creme. Her lukkes hullet ikke som på de forrige, men bages åben. Du kan med fugtige fingre forsigtigt glatte kanterne, efter fyldet er kommet i.

Glutenfri fastelavnsboller