Glutenfri fastelavnsboller
10 stk
Ingredienser
Fastelavsboller
25 g | gær |
2,5 dl | sødmælk |
100 g | smør |
2 stk | æg |
0,25 tsk | salt |
1 tsk | kardemomme |
1 spsk | sukker |
250 g | glutenfri burgerbolle melblanding |
Creme
0,5 stang | vaniljestang |
2 stk | æggeblomme |
35 g | sukker |
10 g | majsstivelse |
1,5 dl | sødmælk |
Fyld
35 g | marcipan |
35 g | nougat |
Tilberedning
Fastelavsboller
- 1
Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælken.
- 2
Opvarm blandingen til 38°. Tag gryden af blusset og hæld den over i en skål.
- 3
Rør gær og sukker her i. Lad blandingen hvile i omkring 5 minutter.
- 4
Tilsæt salt, æg og kardemomme og rør sammen. Tilsæt melblandingen og rør kraftigt til du har en dej uden klumper. Dejen skal være meget tynd.
- 5
Lad dejen hæve et lunt sted i 60 min.
- 6
Form 10 runde boller med fugtige hænder og placer på en bageplade med bagepapir.
- 7
Efter flyd, lad bollerne efterhæve i ca. 40 min. Forvarm ovnen til 210°.
- 8
Bag bollerne midt i ovnen i omkring 12-15 minutter.
- 9
Server bollerne lune og pynt med glasur eller andet festligt.
Creme
- 1
I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt, i en skål.
- 2
I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og kasser den. Tilsæt vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt.
- 3
Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal røres meget, så det ikke brænder på, mens det varmes op.
- 4
Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges.
- 5
Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.
Fyld
- 1
Lav 5-6 kugler af marcipan og nougat på ca. 1,5 cm.
- 2
Med en lille teske, laves en lille fordybning i 5 af bollerne.
- 3
Læg marcipankuglen i hullet, luk hullet forsigtigt og vend bollerne på hovedet, så du får den glatte side op, når de bages.
- 4
Fyld de resterende 5 boller med cirka 1-1,5 spiseskefuld afkølet creme. Her lukkes hullet ikke som på de forrige, men bages åben. Du kan med fugtige fingre forsigtigt glatte kanterne, efter fyldet er kommet i.