Glutenfri citronkage med birkes

Ingredienser

Citronsirup

50 gsukker
0.5 stkcitron, friskpresset citronsaft
2 spskvand

Citronkage

175 gsmør, stuetemperatur
175 gsukker
1 tskvaniljesukker
100 gmandelmel
2 spskcreme fraiche
0.5 stkcitron, fintrevet skal
0.75 dlfriskpresset citronsaft
4 stkæg
175 gglutenfri burgerbolle melblanding
1.5 spskblå birkes
2 tskbagepulver

Glasur

200 gflormelis (ca. 4 dl)
2.5 spskfriskpresset citronsaft
0.5 stkcitron, fintrevet skal

Tilberedning

  • 1

    Bland sukker, vand og citronsaft i en gryde og lad det koge til sukkeret er opløst. Lad citronsiruppen køle af til senere brug.

  • 2

    Pisk smør, vaniljesukker og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt mandelmel, creme fraiche, citronskal og citronsaft og pisk til dejen er ensartet.

  • 3

    Pisk æggene i dejen til den er luftig. Bland melblanding, birkes og bagepulver sammen og rør det i blandingen.

  • 4

    Fordel dejen i en smurt form og bag i ovnen 45 min ved 175° almindelig ovn.

  • 5

    Vend kagen ud af formen og fordel citronsiruppen over den varme kage. Lad kagen køle af.

  • 6

    Bland flormelis og citronsaft og rør til en tyk glasur.

  • 7

    Fordel glasuren over kagen og riv citronskallen over. Pynt evt. kagen med knuste glutenfri påskeæg og farverigt krymmel.

Glutenfri citronkage med birkes