Glutenfri chokoladekage med chokoladecreme og krystalliseret hvid chokolade

Ingredienser

Krystalliseret hvid chokolade

75 gvand
100 gGlutenfri hvid chokolade
100 gsukker

Mælkechokolademousse

2 bladehusblas
4 dlpiskefløde
200 gglutenfri lys chokolade

Chokoladekage

1 pakkeglutenfri chokoladekageblanding
0,8 dlvand
1 stkæg
5 spskolie

Pynt

bær

Tilberedning

Krystalliseret hvid chokolade

  • 1

    Hak den hvide chokolade.

  • 2

    Bland sukker og vand i en gryde. Opvarm til 135° under omrøring.

  • 3

    Når sukkermassen er varm nok, tages gryden af varmen og chokoladen tilsættes og piskes straks, indtil det krystalliserer.

  • 4

    Hæld direkte ned på et stykke bagepapir og lad afkøle.

Mælkechokolademousse

  • 1

    Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.

  • 2

    Lun fløden til lige under kogepunktet.

  • 3

    Hak chokoladen.

  • 4

    Hæld fløden over chokoladen og rør rundt til det er helt smeltet.

  • 5

    Klem husblassen fri for vand med hænderne, og kom den i chokoladeblandingen og rør til det er en ensartet masse.

  • 6

    Læg husholdningsfilm over skålen og sørg for, at det slutter helt tæt på moussen. Ellers dannes der uønsket kondens. Sæt skålen i køleskabet i mindst 2 timer, eller indtil det er helt afkølet.

  • 7

    Pisk stille og roligt moussen blød og lu­ftig med en elpisker. Pisker du for meget, risikerer du den skiller.

Chokoladekage

  • 1

    Bag kagen efter anvisningen på pakken.

  • 2

    Lad kagen køle helt af.

  • 3

    Fordel moussen over kagen.

  • 4

    Pynt med krystalliseret hvid chokolade og friske bær.

Glutenfri chokoladekage med chokoladecreme og krystalliseret hvid chokolade