Glutenfri chokoladekage med chokoladecreme og krystalliseret hvid chokolade
Ingredienser
Krystalliseret hvid chokolade
75 g | vand |
100 g | Glutenfri hvid chokolade |
100 g | sukker |
Mælkechokolademousse
2 blade | husblas |
4 dl | piskefløde |
200 g | glutenfri lys chokolade |
Chokoladekage
1 pakke | glutenfri chokoladekageblanding |
0,8 dl | vand |
1 stk | æg |
5 spsk | olie |
Pynt
bær |
Tilberedning
Krystalliseret hvid chokolade
- 1
Hak den hvide chokolade.
- 2
Bland sukker og vand i en gryde. Opvarm til 135° under omrøring.
- 3
Når sukkermassen er varm nok, tages gryden af varmen og chokoladen tilsættes og piskes straks, indtil det krystalliserer.
- 4
Hæld direkte ned på et stykke bagepapir og lad afkøle.
Mælkechokolademousse
- 1
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
- 2
Lun fløden til lige under kogepunktet.
- 3
Hak chokoladen.
- 4
Hæld fløden over chokoladen og rør rundt til det er helt smeltet.
- 5
Klem husblassen fri for vand med hænderne, og kom den i chokoladeblandingen og rør til det er en ensartet masse.
- 6
Læg husholdningsfilm over skålen og sørg for, at det slutter helt tæt på moussen. Ellers dannes der uønsket kondens. Sæt skålen i køleskabet i mindst 2 timer, eller indtil det er helt afkølet.
- 7
Pisk stille og roligt moussen blød og luftig med en elpisker. Pisker du for meget, risikerer du den skiller.
Chokoladekage
- 1
Bag kagen efter anvisningen på pakken.
- 2
Lad kagen køle helt af.
- 3
Fordel moussen over kagen.
- 4
Pynt med krystalliseret hvid chokolade og friske bær.