Glutenfri chili con carne

4 personer

Ingredienser

400 ghakket oksekød
300 gungkvæg i tern
3 spskolie
2 stkløg
4 fedhvidløg
2 spskchilipulver
1,5 stkchilifrugt
1 tsktørret oregano
0,5 lglutenfri bouillon
0,5 spskspidskommen
1 spskrørsukker
2 dåserflåede tomater
1 dåsetomatpure
250 gkidneybønner i dåse
1 dåseløse majs
revet ost
cremefraiche
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Olien opvarmes i en stor gryde og kødstrimlerne brunes.

  • 2

    Tag kødet op af gryden og brun nu det hakkede kød i samme gryde. Når det er færdigt, stilles det til side sammen med kødstrimlerne.

  • 3

    Kom løg og hvidløg i gryden, tilsæt mere olie, hvis der er behov for det. Når løgene er begyndt at blive gyldne, kommes kødet tilbage i gryden igen.

  • 4

    Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Det anbefales, at man tilsætter 0,5 L oksebouillon. Har man ikke glutenfri oksebouillon, kan man koge 1 L. vand i en time på et kraftben med løg, urter og grøntsager.

  • 5

    Tilsæt chilipulver, hakket frisk chili, oregano, spidskommen og rørsukker/brun farin i gryden. Rør godt rundt i blandingen og skru blusset helt ned og lad retten simre.

  • 6

    Kog den ganske sagt i 3 timer. Kig jævnligt til det, koger det for tørt, så tilsæt mere væske.

  • 7

    ½ time inden servering tilsættes bønner og majs. Smag til med salt og peber. Styrken kan du skrue op ved at tilsætte mere eller mindre chili og chilipulver.

  • 8

    Server med revet mozzarella og cremefraiche.

Tip: Ønsker du tilbehør til retten, så kan den serveres med ris.
Glutenfri chili con carne