Glutenfri chili con carne
4 personer
Ingredienser
| 400 g | hakket oksekød |
| 300 g | ungkvæg i tern |
| 3 spsk | olie |
| 2 stk | løg |
| 4 fed | hvidløg |
| 2 spsk | chilipulver |
| 1.5 stk | chilifrugt |
| 1 tsk | tørret oregano |
| 0.5 l | glutenfri bouillon |
| 0.5 spsk | spidskommen |
| 1 spsk | rørsukker |
| 2 dåser | flåede tomater |
| 1 dåse | tomatpure |
| 250 g | kidneybønner i dåse |
| 1 dåse | løse majs |
| revet ost | |
| cremefraiche | |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
- 1
Olien opvarmes i en stor gryde og kødstrimlerne brunes.
- 2
Tag kødet op af gryden og brun nu det hakkede kød i samme gryde. Når det er færdigt, stilles det til side sammen med kødstrimlerne.
- 3
Kom løg og hvidløg i gryden, tilsæt mere olie, hvis der er behov for det. Når løgene er begyndt at blive gyldne, kommes kødet tilbage i gryden igen.
- 4
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Det anbefales, at man tilsætter 0,5 L oksebouillon. Har man ikke glutenfri oksebouillon, kan man koge 1 L. vand i en time på et kraftben med løg, urter og grøntsager.
- 5
Tilsæt chilipulver, hakket frisk chili, oregano, spidskommen og rørsukker/brun farin i gryden. Rør godt rundt i blandingen og skru blusset helt ned og lad retten simre.
- 6
Kog den ganske sagt i 3 timer. Kig jævnligt til det, koger det for tørt, så tilsæt mere væske.
- 7
½ time inden servering tilsættes bønner og majs. Smag til med salt og peber. Styrken kan du skrue op ved at tilsætte mere eller mindre chili og chilipulver.
- 8
Server med revet mozzarella og cremefraiche.
