Glutenfri chili con carne
4 personer
Ingredienser
400 g | hakket oksekød |
300 g | ungkvæg i tern |
3 spsk | olie |
2 stk | løg |
4 fed | hvidløg |
2 spsk | chilipulver |
1,5 stk | chilifrugt |
1 tsk | tørret oregano |
0,5 l | glutenfri bouillon |
0,5 spsk | spidskommen |
1 spsk | rørsukker |
2 dåser | flåede tomater |
1 dåse | tomatpure |
250 g | kidneybønner i dåse |
1 dåse | løse majs |
revet ost | |
cremefraiche | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Olien opvarmes i en stor gryde og kødstrimlerne brunes.
- 2
Tag kødet op af gryden og brun nu det hakkede kød i samme gryde. Når det er færdigt, stilles det til side sammen med kødstrimlerne.
- 3
Kom løg og hvidløg i gryden, tilsæt mere olie, hvis der er behov for det. Når løgene er begyndt at blive gyldne, kommes kødet tilbage i gryden igen.
- 4
Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Det anbefales, at man tilsætter 0,5 L oksebouillon. Har man ikke glutenfri oksebouillon, kan man koge 1 L. vand i en time på et kraftben med løg, urter og grøntsager.
- 5
Tilsæt chilipulver, hakket frisk chili, oregano, spidskommen og rørsukker/brun farin i gryden. Rør godt rundt i blandingen og skru blusset helt ned og lad retten simre.
- 6
Kog den ganske sagt i 3 timer. Kig jævnligt til det, koger det for tørt, så tilsæt mere væske.
- 7
½ time inden servering tilsættes bønner og majs. Smag til med salt og peber. Styrken kan du skrue op ved at tilsætte mere eller mindre chili og chilipulver.
- 8
Server med revet mozzarella og cremefraiche.