Glutenfri brunsviger
Ingredienser
20 g | gær |
220 g | sødmælk |
15 g | smør |
15 g | sukker |
1 knivspids | salt |
1 knivspids | kardemomme |
1 stk | æg |
1 pose | glutenfri burgerbolle melblanding |
Fyld
150 g | brun farin |
125 g | smør |
2 spsk | fløde |
Tilberedning
- 1
Forbered din form (ca. 20x25 cm) med enten bagepapir eller smørelse.
- 2
Opvarm mælk til det er fingerlunt. Kom smør i en gryde på middelvarme. Når smøret kan røres ud i mælken, kommes det i en skål. Lad det køle af til det er ca. 37°. Opløs da gæren heri.
- 3
Tilsæt sukker, salt, kardemomme og rør godt rundt. Tilsæt æg og rør godt ud i blandingen.
- 4
Tilsæt melblandingen og rør straks sammen. Det er vigtigt du rører grundigt sammen til en sammenhængende dej med det samme, for at undgå klumper.
- 5
Kom straks dejen op i din form og lad den stå lunt og tildækket med et klæde og hæve i 1,5 time.
- 6
Lav fyldet imens ved at smelte smør og brun farin på middel varme. Rør godt sammen, tilsæt fløde, rør igen sammen og tag den af varmen. Lad det køle lidt ned.
- 7
Imens fyldet køler, kan du med fingrene forsigtigt prikke lidt huller i dejen. Hæld forsigtigt fyldet på og fordel på dejen.
- 8
Bages i opvarmet ovn på 180° varmluft i 20-25 min.