Glutenfri brunsviger

Ingredienser

Dej

20 ggær
220 gsødmælk
15 gsmør
15 gsukker
1 knivspidssalt
1 knivspidskardemomme
1 stkæg
1 poseglutenfri burgerbolle melblanding

Fyld

150 gbrun farin
125 gsmør
2 spskfløde

Tilberedning

Dej

  • 1

    Forbered din form (ca. 20x25 cm) med enten bagepapir eller smørelse.

  • 2

    Opvarm mælk, til det er fingerlunt. Kom smør i en gryde på middelvarme. Når smøret kan røres ud i mælken, kommes det i en skål. Lad det køle af til det er ca. 37°. Opløs gæren heri.

  • 3

    Tilsæt sukker, salt, kardemomme og rør godt rundt. Tilsæt æg og rør godt ud i blandingen.

  • 4

    Tilsæt melblandingen og rør straks sammen. Det er vigtigt, at det røres grundigt sammen til en sammenhængende dej med det samme, for at undgå klumper.

  • 5

    Kom straks dejen op i din form og lad den stå lunt og tildækket med et klæde. Lad hæve i 1,5 time.

Fyld

  • 1

    Opvarm ovnen til 180° varmluft.

  • 2

    Smelt smør og brun farin på middel varme. Rør godt sammen. Tilsæt fløde og rør godt. Tag af varmen og lad det køle lidt ned.

  • 3

    Imens fyldet køler, kan du forsigtigt prikke lidt huller i dejen med fingrene. Hæld forsigtigt fyldet på og fordel på dejen.

  • 4

    Bag i den varme ovn på 180° varmluft i 20-25 min.

Glutenfri brunsviger