Glutenfri brun sovs
Ingredienser
1 dl | stegefedt fra and eller flæskesteg |
2 dl | fløde |
1 dl | mælk |
2 spsk | majsstivelse |
0,5 dl | vand |
kulør | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Saml fedt fra and/flæskesteg eller hvad den brune sovs skal bruges til, i en gryde.
- 2
Tilsæt mælk og fløde og bring gryden stille i kog. Koger du samtidig kartofler, giver det en god smag at tilsætte lidt af kartoffelvandet også. Eventuelt i stedet for mælk.
- 3
Bland majsstivelse og vand sammen i et glas. Rør godt rundt, så det ikke klumper.
- 4
Tilsæt langsomt små mængder af saucejævner til gryden med sovs. Det er vigtigt ikke at tilsætte for meget ad gangen, da det først tykner sovsen, når det koger. Skulle du få tilsat for meget majsstivelse, kan det justeres ved at tilsætte lidt ekstra mælk eller kartoffelvand.
- 5
Når du har den ønskede konsistens på sovsen, tilsættes sovsekulør. Smag til med salt og peber.
- 6
Lad sovsen koge i nogle minutter og server.