Glutenfri andebryst med brun sauce og appelsin

4 personer

Ingredienser

3 stkandebryst
1 stktimiankvist
2 stklaurbærblad
3 stkappelsin
1 stkkanelstang
1 stangvaniljestang
2 spskæbleeddike
1 spskrørsukker
0,5 dlpiskefløde
1,5 spskmajsstivelse
2 dlvand fra kogte kartofler
kulør
600 gkartofler

Tilberedning

  • 1

    I skindet på anden, ridses 3-4 linjer på tværs af brystet. Vær opmærksom på kun at ridse i skindet, så det ikke går ned i kødet.

  • 2

    På en tør og meget varm pande svitses andebrystet på skindsiden i 3-4 minutter.

  • 3

    Stil panden til side så fedtet kan bruges til sovs og læg herefter brysterne med skindsiden opad i et ildfast fad sammen med laurbærblade og timian. Steg dem i ovnen i 15-18 minutter alt efter størrelse på 180°. Lad den hvile i mindst 5 minutter før du skærer i den.

  • 4

    Imens koges kartoflerne.

  • 5

    Skræl 1,5 appelsin og skær de hvide hinder af kødet og skær dem i små tern. Kom appelsintern i en gryde sammen med saften fra 1,5 appelsin, æbleeddike, vaniljestang skåret op på langs, kanelstang og sukker. Lad blandingen småsimre i 20 minutter.

  • 6

    Panden med andefedtet varmes let op og fløden tilsættes og sovsen koges op. Tilsæt kogevand fra kartofler.

  • 7

    I en lille skål eller et glas blandes maizena med 3 spsk. koldt vand. Tilsæt meget langsomt maizenablandingen til sovsen. Det tykner først, når det koger, så hav tålmodighed og tilsæt ikke for meget ad gangen. Når den rette konsistens er opnået, tilsættes sovsekulør.

Glutenfri andebryst med brun sauce og appelsin