Glutenfri andebryst med brun sauce og appelsin
4 personer
Ingredienser
Andebryst
3 stk | andebryst |
1 stk | timiankvist |
2 stk | laurbærblad |
600 g | kartofler |
Appelsin
3 stk | appelsin |
1 stk | kanelstang |
1 stk | vaniljestang |
2 spsk | æbleeddike |
1 spsk | rørsukker |
Brun sauce
Andefedt | |
0,5 dl | piskefløde |
2 dl | vand fra kogte kartofler |
1,5 spsk | jævner |
3 spsk | koldt vand |
kulør |
Tilberedning
Andebryst
- 1
Rids 3-4 linjer på tværs af skindet på andebrystet. Vær opmærksom på kun at ridse i skindet, så det ikke går ned i kødet.
- 2
Svits andebrystet på skindsiden på en tør og meget varm pande i 3-4 minutter.
- 3
Stil panden til side, så fedtet kan bruges til sovs. Læg herefter brysterne med skindsiden opad i et ildfast fad sammen med laurbærblade og timian. Steg dem i ovnen på 180° i 15-18 minutter alt efter størrelse. Lad den hvile i mindst 5 minutter, før du skærer i den.
- 4
Imens koges kartoflerne.
Appelsin
- 1
Skræl appelsin og skær de hvide hinder af kødet og skær dem i små tern.
- 2
Kom appelsintern i en gryde sammen med saften fra appelsin, æbleeddike, vaniljestang skåret op på langs, kanelstang og sukker. Lad blandingen småsimre i 20 minutter.
Brun sauce
- 1
Varm panden med andefedtet let op. Tilsæt fløde og kog sovsen op. Tilsæt kogevand fra kartofler.
- 2
Bland majsstivelse med koldt vand i en lille skål eller et glas.
- 3
Tilsæt meget langsomt saucejævneren til sovsen. Det tykner først, når det koger, så hav tålmodighed og tilsæt ikke for meget ad gangen. Når den rette konsistens er opnået, tilsættes sovsekulør.