Glaseret hamburgerryg med dampet grønt og kartofler

4 personer

Ingredienser

Hamburgerryg

1 kghamburgerryg
1 lvand
1 flaskeøl
1 stklaurbærblad
peber

Kartofler

1 kgkartofler
15 gsmør
4 kvistetimian
1 tskgroft salt
friskkværnet peber

Glasering

1 spskdijon sennep
2 spskbrun farin
3 spskcornflakes

Dampet grønt

4 stkporre
4 stkgulerod
3 dlhvid mælkesauce

Tilberedning

Hamburgerryg

  • 1

    Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad og peberkorn.

  • 2

    Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter. Efter ca. 30 minutter måles kernetemperaturen. Når den er ca. 60°, er den færdigkogt.

Kartofler

  • 1

    Imens hamburgerryggen koger skrubbes kartoflerne. Læg derefter kartoflerne på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.

  • 2

    Smelt smør, og fordel over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber.

  • 3

    Bag kartoflerne midt i ovnen ved 225° i ca. 40 minutter. Vend dem et par gange undervejs, så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme.

  • 4

    Skru ovnen op til 250°.

Glasering

  • 1

    Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net. Gem kogevandet til grønsagerne.

  • 2

    Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over.

  • 3

    Glaser hamburgerryggen midt i den 250° varme ovn til overfladen er gylden.

Dampet grønt

  • 1

    Bring atter kogevandet fra kødet i kog.

  • 2

    Skær porrer i skrå skiver og gulerødder i stave. Tilsæt porrer og gulerødder og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 minutter.

  • 3

    Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem.

  • 4

    Skær hamburgerryggen i tynde skiver og server med kartofler, grønsager og sauce.

Glaseret hamburgerryg med dampet grønt og kartofler