Glaseret hamburgerryg med dampet grønt og kartofler
4 personer
Ingredienser
Hamburgerryg
| 1 kg | hamburgerryg |
| 1 l | vand |
| 1 flaske | øl |
| 1 stk | laurbærblad |
| peber |
Kartofler
| 1 kg | kartofler |
| 15 g | smør |
| 4 kviste | timian |
| 1 tsk | groft salt |
| friskkværnet peber |
Glasering
| 1 spsk | dijon sennep |
| 2 spsk | brun farin |
| 3 spsk | cornflakes |
Dampet grønt
| 4 stk | porre |
| 4 stk | gulerod |
| 3 dl | hvid mælkesauce |
Tilberedning
Hamburgerryg
- 1
Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad og peberkorn.
- 2
Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter. Efter ca. 30 minutter måles kernetemperaturen. Når den er ca. 60°, er den færdigkogt.
Kartofler
- 1
Imens hamburgerryggen koger skrubbes kartoflerne. Læg derefter kartoflerne på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.
- 2
Smelt smør, og fordel over kartoflerne. Drys med timian, salt og peber.
- 3
Bag kartoflerne midt i ovnen ved 225° i ca. 40 minutter. Vend dem et par gange undervejs, så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme.
- 4
Skru ovnen op til 250°.
Glasering
- 1
Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net. Gem kogevandet til grønsagerne.
- 2
Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over.
- 3
Glaser hamburgerryggen midt i den 250° varme ovn til overfladen er gylden.
Dampet grønt
- 1
Bring atter kogevandet fra kødet i kog.
- 2
Skær porrer i skrå skiver og gulerødder i stave. Tilsæt porrer og gulerødder og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 minutter.
- 3
Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem.
- 4
Skær hamburgerryggen i tynde skiver og server med kartofler, grønsager og sauce.
