Fyldig gulerods- og porresuppe med kikærter. Hertil æbletern og creme fraiche
4 personer
Ingredienser
700 g | gulerødder |
2 stk | porre |
3 fed | hvidløg |
1 tsk | spidskommen |
1 tsk | stødt koriander |
1 dåse | kikærter |
10 dl | vand |
1 terning | grøntsagsbouillon |
3 stk | æbler |
2,5 dl | creme fraiche 18 % |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 45.
- 1
Skræl gulerødderne, rens porrerne og pil skrællen af hvidløgene. Skær det hele i grove tern.
- 2
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits spidskommen, koriander, gulerødder, porre og hvidløg. Hæld væsken fra kikærterne og tilsæt dem til gryden sammen med vand og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.
- 3
Skyl æblerne og skær dem i små tern.
- 4
Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med ingefærshot, salt og peber.
- 5
Server suppen i skåle toppet med creme fraiche og æbletern. Velbekomme!
For ekstra smag: Top med friskhakket timian.