Fuldkornsspaghetti med bønner og porrer i kokosmælk

4 personer

Ingredienser

150 ghvide bønner
1 tskfint salt
3 stkporrer
2 tskkarry
200 mlkokosmælk
2 dlgrøntsagsbouillon
1,5 stkæble
2 spskcitronsaft
40 gusaltede cashewnødder
1 bundtfrisk koriander

Tilbehør

200 gfuldkornsspaghetti
1 tskfint salt

Tilberedning

Tip: Udblød og kog en større portion hvide bønner og frys dem i passende portioner til senere brug.
  • 1

    Skyl og udblød bønnerne i vand i 10-12 timer.

  • 2

    Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat fint salt. Koges i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.

  • 3

    Rens og skyl porrerne og snit dem i tynde ringe på skrå. Rens æblet og skær det i små tern. Rist cashewnødderne på en tør pande og læg dem til side.

  • 4

    Svits karryen kort på panden, tilsæt æbletern og lidt af kokosmælken og svits yderligere et par minutter.

  • 5

    Tilsæt porrerne og lynsteg 2 minutter. Tilsæt resten af kokosmælken og de kogte hvide bønner og lad det simre 3 minutter.

  • 6

    Smag til med citronsaft og peber.

  • 7

    Kog fuldkornsspaghettien efter anvisning på pakken i vand tilsat fint salt.

  • 8

    Server fuldkornsspaghetti med grøntsagssaucen og drys med ristede cashewnødder og friskhakket koriander.

Opskriften er udarbejdet af Diætisterne på Frederiksberg
Fuldkornsspaghetti med bønner og porrer i kokosmælk