Fuldkornsspaghetti med bønner og porrer i kokosmælk
4 personer
Ingredienser
150 g | hvide bønner |
1 tsk | fint salt |
3 stk | porrer |
2 tsk | karry |
200 ml | kokosmælk |
2 dl | grøntsagsbouillon |
1,5 stk | æble |
2 spsk | citronsaft |
40 g | usaltede cashewnødder |
1 bundt | frisk koriander |
Tilbehør
200 g | fuldkornsspaghetti |
1 tsk | fint salt |
Tilberedning
Tip: Udblød og kog en større portion hvide bønner og frys dem i passende portioner til senere brug.
- 1
Skyl og udblød bønnerne i vand i 10-12 timer.
- 2
Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat fint salt. Koges i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.
- 3
Rens og skyl porrerne og snit dem i tynde ringe på skrå. Rens æblet og skær det i små tern. Rist cashewnødderne på en tør pande og læg dem til side.
- 4
Svits karryen kort på panden, tilsæt æbletern og lidt af kokosmælken og svits yderligere et par minutter.
- 5
Tilsæt porrerne og lynsteg 2 minutter. Tilsæt resten af kokosmælken og de kogte hvide bønner og lad det simre 3 minutter.
- 6
Smag til med citronsaft og peber.
- 7
Kog fuldkornsspaghettien efter anvisning på pakken i vand tilsat fint salt.
- 8
Server fuldkornsspaghetti med grøntsagssaucen og drys med ristede cashewnødder og friskhakket koriander.
Opskriften er udarbejdet af Diætisterne på Frederiksberg