Fuldkornslasagne

4 personer

Ingredienser

Lasagnefyld

1 stkløg
1 stkaubergine
1 bakkechampignon
2 tskflydende fedtstof
1 fedhvidløg
350 ghakket oksekød (3-7%)
400 ghakkede tomater
70 gtomatpuré
1 tsktørret basilikum
1 tsksalt
peber
200 gfuldkornslasagneplader
75 grevet mozzarella (højst 17 % fedt)

Sauce

300 ghytteost
3 stkæg
0,5 tsksalt
peber
1 grevet muskatnød

Tilberedning

Lasagnefyld

  • 1

    Hak løg fint. Skær aubergine i små tern, og skær champignon i skiver.

  • 2

    Smelt fedtstoffet i en gryde. Svits løgene i et par minutter. Tilsæt champignon og aubergine og svits ved høj varme til det meste af væsken er fordampet.

  • 3

    Pres hvidløg. Tilsæt hvidløg og oksekød til gryden og lad det brune. Tilsæt flåede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber. Lad kødsaucen koge igennem i ca. 5 minutter.

Sauce

  • 1

    Pisk hytteost sammen med æg, salt, peber og muskatnød.

Fuldkornslasagne

  • 1

    Læg et lag kødsauce i et smurt ovnfast fad. Ovenpå lægges et lag lasagneplader og et lag sauce. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt.

  • 2

    Drys med revet ost og bag ved 200° i ca. 25 minutter på midterste ovnrille. Lad gerne lasagnen stå og trække i ca. 5 minutter inden servering.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Fuldkornslasagne