Fuldkornslasagne
4 personer
Ingredienser
Lasagnefyld
| 1 stk | løg |
| 1 stk | aubergine |
| 1 bakke | champignon |
| 2 tsk | flydende fedtstof |
| 1 fed | hvidløg |
| 350 g | hakket oksekød |
| 400 g | hakkede tomater |
| 70 g | tomatpuré |
| 1 tsk | tørret basilikum |
| 1 tsk | salt |
| peber | |
| 200 g | fuldkornslasagneplader |
| 75 g | revet mozzarella (højst 17 % fedt) |
Sauce
| 300 g | hytteost |
| 3 stk | æg |
| 0.5 tsk | salt |
| peber | |
| 1 g | revet muskatnød |
Tilberedning
Lasagnefyld
- 1
Hak løg fint. Skær aubergine i små tern, og skær champignon i skiver.
- 2
Smelt fedtstoffet i en gryde. Svits løgene i et par minutter. Tilsæt champignon og aubergine og svits ved høj varme til det meste af væsken er fordampet.
- 3
Pres hvidløg. Tilsæt hvidløg og oksekød til gryden og lad det brune. Tilsæt flåede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber. Lad kødsaucen koge igennem i ca. 5 minutter.
Sauce
- 1
Pisk hytteost sammen med æg, salt, peber og muskatnød.
Fuldkornslasagne
- 1
Læg et lag kødsauce i et smurt ovnfast fad. Ovenpå lægges et lag lasagneplader og et lag sauce. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt.
- 2
Drys med revet ost og bag ved 200° i ca. 25 minutter på midterste ovnrille. Lad gerne lasagnen stå og trække i ca. 5 minutter inden servering.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
