Fritadelle

4 personer

Ingredienser

3 stkbagekartofler
1 stksquash
0,25 bundttimian
1 stkæg
1 spskkarry
4 spskhvedemel
2 tskolie
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Skræl bagekartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet. Læg det herefter op i en stor skål.

  • 2

    Skyl squash og riv på den grove side af rivejernet. Læg i skålen til de revne kartofler.

  • 3

    Skyl timian og pluk bladene af.

  • 4

    Slå æg ud i en lille skål og pisk det med en gaffel. Vend æggemassen op i skålen med revet squash og kartoffel. Tilsæt timianblade, karry, mel, salt og peber. Vend det godt sammen til en ”fars”.

  • 5

    Varm olie på en pande ved god varme. Olien er varm, når det siger lyde, når farsen lægges på.

  • 6

    Form farsen til fritadeller (på størrelse med frikadeller) med to spiseskeer, og læg dem over på panden med det samme.

  • 7

    Skru ned til middel varme, og steg fritadellerne i ca. 4-5 minutter på hver side.

Fritadelle