Frikadeller serveret med bagte rodfrugter og brun sauce
4 personer
Ingredienser
400 g | kartofler |
600 g | blandede rodfrugter |
1-2 tsk | frisk eller tørret timian |
1 stk | løg |
500 g | hakket svinekød |
30 g | havregryn |
1 stk | æg |
1,5 dl | mælk |
3,3 dl | madlavningsfløde 8 % |
0,5 terning | svinebouillon |
1 spsk | majsstivelse |
olivenolie | |
rapsolie | |
sovsekulør | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Tænd ovnen på 210° varmluft.
- 2
Skræl kartoflerne og rodfrugterne. Skær begge i grove tern og vend dem med lidt olivenolie, timian, salt og peber. Hæld dem i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
- 3
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Bland løgene med hakket svinekød, havregryn, æg, mælk, salt og peber i en skål.
- 4
Varm en pande op med lidt rapsolie og steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.
- 5
Imens frikadellerne steger: Hæld madlavningsfløden i en lille gryde og tilsæt bouillon. Bland majsstivelsen med lidt vand i et glas og tilsæt det til gryden under omrøring. Tilsæt herefter en valgfri mængde kulør og smag saucen til med salt og peber.
- 6
Server frikadellerne med ovnbagte rodfrugter og brun sauce. Velbekomme!