Frikadeller serveret med bagte rodfrugter og brun sauce

4 personer

Ingredienser

400 gkartofler
600 gblandede rodfrugter
1-2 tskfrisk eller tørret timian
1 stkløg
500 ghakket svinekød
30 ghavregryn
1 stkæg
1,5 dlmælk
3,3 dlmadlavningsfløde 8 %
0,5 terningsvinebouillon
1 spskmajsstivelse
olivenolie
rapsolie
sovsekulør
salt
peber

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 47.
  • 1

    Tænd ovnen på 210° varmluft.

  • 2

    Skræl kartoflerne og rodfrugterne. Skær begge i grove tern og vend dem med lidt olivenolie, timian, salt og peber. Hæld dem i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

  • 3

    Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Bland løgene med hakket svinekød, havregryn, æg, mælk, salt og peber i en skål.

  • 4

    Varm en pande op med lidt rapsolie og steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

  • 5

    Imens frikadellerne steger: Hæld madlavningsfløden i en lille gryde og tilsæt bouillon. Bland majsstivelsen med lidt vand i et glas og tilsæt det til gryden under omrøring. Tilsæt herefter en valgfri mængde kulør og smag saucen til med salt og peber.

  • 6

    Server frikadellerne med ovnbagte rodfrugter og brun sauce. Velbekomme!

Frikadeller serveret med bagte rodfrugter og brun sauce