Frikadeller med sprøde løg, bådkartofler, brun sovs og salat

4 personer

Ingredienser

Kartofler og frikadeller

1000 gkartofler
1 stkløg
500 ghakket kalv og flæsk
0.25 spsksalt
2 stkæg
20 ghvedemel
0.5 spsktørret oregano
200 gfrosne ærter
150 gfrosne bønner
0.5 stkicebergsalat
olivenolie
smør
peber
dressing efter eget valg

Sprøde løg

3 stkløg
30 ghvedemel
rapsolie

Sovs

2.5 dlkaffefløde
1 dlvand
1 terninggrøntsagsbouillon
majsstivelse
sovsekulør

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 19: Hakket kalv og flæsk, æg, frosne ærter, frosne bønner, olivenolie
  • 1

    Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skær dem i både og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem i en sjat olie og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

  • 2

    Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern. Rør kødet sammen med salt i en skål.

  • 3

    Rør løg og æg i farsen. Tilsæt mel og oregano og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mælk.

  • 4

    Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Du kan evt. stege en lille prøvedelle og smage til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den.

  • 5

    Giv ærter og bønner et hurtigt opkog i en gryde i 2-3 minutter. Skyl dem herefter under koldt vand. Skyl salaten og og skær den i strimler. Bland salat, ærter og bønner sammen med dressing efter eget valg. Smag til med salt og peber.

  • 6

    Og så til de sprøde løg. Skræl løgene, skær dem i tykke ringe og skil dem ad. Hæld mel i en dyb tallerken og vend løgringene heri. Steg de panerede løg i rigeligt med olie på begge sider.

  • 7

    Tag frikadellerne af panden uden at gøre den ren. Hæld kaffefløde på panden sammen med vand og smuldret bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme.

  • 8

    Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.

  • 9

    Server dellerne med løgringe, ovnkartofler, brun sovs og salat. Velbekomme!

Frikadeller med sprøde løg, bådkartofler, brun sovs og salat