Frikadeller med kartofler, sennepssauce og rødkål

4 personer

Ingredienser

700 gkartofler
400 gfærdige frikadeller
370 gsyltet rødkål
40 gsmør
1.5 spskdijonsennep
3 spskhvedemel
5 dlmælk
1 terninggrøntsagsbouillon
0.5 spsktørret timian
3 stkappelsin
salt
peber
olivenolie

Tilberedning

Denne opskrift indeholder udvalgte varer fra avis uge 46: Appelsin, syltet rødkål, færdige frikadeller, kartofler
  • 1

    Skyl eller skrub kartoflerne. Skær evt. de store kartofler i mindre stykker og kog dem møre i saltet vand.

  • 2

    Steg enten frikadellerne på en pande i lidt olie eller opvarm dem i mikroovnen eller i en almindelig ovn efter anvisningen på pakken. Lun rødkålen i en gryde.

  • 3

    Smelt smørret i en gryde og tilsæt sennep og mel. Lad det stege i et minuts tid mens du pisker. Tilsæt mælken lidt efter lidt mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket helt væk, inden du tilsætter mere mælk. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt! Tilsæt smuldret bouillon og timian og smag til med salt og peber. Herefter må sovsen ikke koge.

  • 4

    Skær appelsinerne i både og server frikadellerne med kartofler, sennepsauce, rødkål og appelsin i både.

Frikadeller med kartofler, sennepssauce og rødkål