Frikadeller med kartoffelsalat og spidskål

4 personer

Ingredienser

Frikadeller

1 stkløg
1 stkæg
500 ghakket gris og kalv
0,5 dlrugmel
1 tskgroft salt
peber
2 dlminimælk
2 tskflydende margarine

Spidskålssalat

0,5 stkspidskål
3 stkæble
3 stkforårsløg
100 gløse majs
25 gvalnødder
2 spskhvidvinseddike
2 tskrapsolie
1 spskcitronsaft
0,5 spskhonning
1 tskgroft salt
peber

Kartoffelsalat

800 gkartofler
1 tsksalt til kogning
1 stkrødløg
100 gradise
1 bundtpersille
0,5 bundttimian
0,5 bundtpurløg
3 spskrygeost
6 spskminimælk

Tilberedning

Frikadeller

  • 1

    Skræl og hak løg.

  • 2

    Rør kødet sejt med groft salt og rør herefter rugmel i sammen med hakket løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst ½ time.

  • 3

    Form farsen til frikadeller. Hæld lidt flydende margarine på en pande, varm op og brun straks frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne færdige – ca. 4 minutter på hver side. Frikadellerne skal gennemsteges.

Spidskålssalat

  • 1

    Skyl og rens alle grøntsagerne. Skær spidskålen i tynde strimler, rødløg i halve skiver, æblerne i tynde både og forårsløg i tynde ringe. Fyld i en skål og tilsæt majskernerne.

  • 2

    Rør en dressing af hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning, groft salt og peber . Vend den i salaten. Drys med grofthakkede valnødder.

Kartoffelsalat

  • 1

    Vask kartoflerne grundigt rene for jord, og kog dem i rigeligt vand tilsat groft salt i 10-15 minutter til de er møre.

  • 2

    Skyl og rens radiserne og skær dem i skiver. Skræl, rens og finhak rødløg. Skyl og finhak purløg og persille.

  • 3

    Bland rygeost og mælk sammen. Tilsæt rødløg, purløg og persille. Smag dressingen til med timian og lidt peber.

  • 4

    Vend kartofler og radiser i dressingen.

  • 5

    Servér frikadeller på en tallerken med spidskålssalat og kartoffelsalat til.

Dette er en nøglehulsmærket opskrift.
Frikadeller med kartoffelsalat og spidskål