Frikadeller
Ingredienser
500 g | hakket kalv/flæsk |
2 tsk | salt |
2 spsk | havregryn/pankorasp/alm rasp |
2 spsk | hvedemel |
2.5 dl | mælk |
2 stk | æg |
1 stk | løg, revet |
1 fed | hvidløg, revet |
4 stængler | frisk timian |
0.5 tsk | allehånde |
Friskkværnet sort peber | |
Smagsneutral olie og smør til stegning |
Tilberedning
- 1
Rør det hakkede kød sejt med salt. Dette er vigtigt for saftigheden i frikadellerne!
- 2
Tilsæt gryn/rasp, mel og mælk. Sørg for at farsen optager mælken langsomt mens du rører i den.
- 3
Tilsæt æg, løg, hvidløg, timian, allehånde og sort peber.
- 4
Rør massen godt sammen og lad den gerne hvile i køleskabet i 60 minutter.
- 5
Kom fedtstof på en pande, og form frikadellerne til den ønskede størrelse. Steg dem af i en blanding af olie og smør, der gerne må brune undervejs, men ikke branke.
- 6
Når frikadellerne er gyldne på stegefladerne, kan de med fordel steges færdige i ovnen.
