Frikadeller

Ingredienser

500 ghakket kalv/flæsk
2 tsksalt
2 spskhavregryn/pankorasp/alm rasp
2 spskhvedemel
2.5 dlmælk
2 stkæg
1 stkløg, revet
1 fedhvidløg, revet
4 stænglerfrisk timian
0.5 tskallehånde
Friskkværnet sort peber
Smagsneutral olie og smør til stegning

Tilberedning

  • 1

    Rør det hakkede kød sejt med salt. Dette er vigtigt for saftigheden i frikadellerne!

  • 2

    Tilsæt gryn/rasp, mel og mælk. Sørg for at farsen optager mælken langsomt mens du rører i den.

  • 3

    Tilsæt æg, løg, hvidløg, timian, allehånde og sort peber.

  • 4

    Rør massen godt sammen og lad den gerne hvile i køleskabet i 60 minutter.

  • 5

    Kom fedtstof på en pande, og form frikadellerne til den ønskede størrelse. Steg dem af i en blanding af olie og smør, der gerne må brune undervejs, men ikke branke.

  • 6

    Når frikadellerne er gyldne på stegefladerne, kan de med fordel steges færdige i ovnen.

Frikadeller