Forloren hare - Diabetesforeningens version

4 personer

Ingredienser

500 ghakket grisekød 3-7%
0,5 tsksalt
0,5 tskpeber
2 stkæg
2 dlbouillon
0,5 dlrasp
7 skivermager bacon, f.eks. kalkunbacon

Sauce

2 dlskummetmælk
0,5 dlfløde
1 spskribsgelé
jævner til sauce
kulør

Tilberedning

  • 1

    Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt.

  • 2

    Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen.

  • 3

    Sæt farsbrødet i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader.

  • 4

    Efter ca. 15 minutter hældes vand og mælk ved ”haren” for at give sauce. Lad ”haren” stege i alt ca. 1 time.

  • 5

    Stik en kødnål i ”haren”. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt.

  • 6

    Tag ”haren” ud og hold den varm.

  • 7

    Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.

  • 8

    Giv saucen et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

  • 9

    Serveres med kogte kartofler samt salat, tomat, agurk og evt. dressing.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
Forloren hare - Diabetesforeningens version