Forloren hare - Diabetesforeningens version
4 personer
Ingredienser
500 g | hakket grisekød 3-7% |
0.5 tsk | salt |
0.5 tsk | peber |
2 stk | æg |
2 dl | bouillon |
0.5 dl | rasp |
7 skiver | mager bacon, f.eks. kalkunbacon |
Sauce
2 dl | skummetmælk |
0.5 dl | fløde |
1 spsk | ribsgelé |
jævner til sauce | |
kulør |
Tilberedning
- 1
Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt.
- 2
Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen.
- 3
Sæt farsbrødet i ovnen. Tænd ovnen på 200°.
- 4
Efter ca. 15 minutter hældes vand og mælk ved ”haren” for at give sauce. Lad ”haren” stege i alt ca. 1 time.
- 5
Stik en kødnål i ”haren”. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt.
- 6
Tag ”haren” ud og hold den varm.
- 7
Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé.
- 8
Giv saucen et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
- 9
Serveres med kogte kartofler samt salat, tomat, agurk og evt. dressing.
Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen.
