Forloren hare

4 personer

Ingredienser

Forloren hare

500 ghakket grisekød
1,5 tsksalt
0,5 tskpeber
2 stkæg
2 dlbouillon
0,5 dlrasp
1 pakkebacon i skriver

Sauce

2 dlmælk
0,5 dlfløde
1 spskribsgelé
jævner til sauce
madkulør

Tilberedning

Forloren hare

  • 1

    Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt.

  • 2

    Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen.

  • 3

    Sæt farsbrødet i ovnen. Tænd ovnen på 200°. Lad farsbrødet stege i alt ca. 1 time.

  • 4

    Efter ca. 15 minutter hældes vand og mælk ved farsbrødet for at give sauce.

  • 5

    Stik en kødnål i ”haren” efter ca. 1 time. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt. Tag farsbrødet ud og hold den varm. Si skyen over i en gryde.

Sauce

  • 1

    Tilsæt fløde og ribsgelé til gryden med sky.

  • 2

    Giv gryden med sky, fløde og ribsgelé et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

  • 3

    Serveres med kogte kartofler samt salat, tomat, agurk og evt. dressing.

Forloren hare