Forloren hare
4 personer
Ingredienser
Forloren hare
500 g | hakket grisekød |
1,5 tsk | salt |
0,5 tsk | peber |
2 stk | æg |
2 dl | bouillon |
0,5 dl | rasp |
1 pakke | bacon i skriver |
Sauce
2 dl | mælk |
0,5 dl | fløde |
1 spsk | ribsgelé |
jævner til sauce | |
madkulør |
Tilberedning
Forloren hare
- 1
Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt.
- 2
Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen.
- 3
Sæt farsbrødet i ovnen. Tænd ovnen på 200°. Lad farsbrødet stege i alt ca. 1 time.
- 4
Efter ca. 15 minutter, hældes vand og mælk ved farsbrødet for at give sauce.
- 5
Stik en kødnål i ”haren” efter ca. 1 time. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt. Tag farsbrødet ud og hold den varm. Si skyen over i en gryde.
Sauce
- 1
Tilsæt fløde og ribsgelé til gryden med sky.
- 2
Giv gryden med sky, fløde og ribsgelé et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
- 3
Serveres med kogte kartofler samt salat, tomat, agurk og evt. dressing.