Forårsløg med hoisin og crudite

4 personer

Ingredienser

2 bundterforårsløg
1 poseHoisin sauce
1 tsksalt, gerne flagesalt
1 spskolie
peber

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 220° varmluft.

  • 2

    Skær bunden og toppen af forårsløget – fjern eventuelt det yderste lag af forårsløget – skyl forårsløg godt.

  • 3

    Kom alle forårsløg, på nær 2 styk, i et stykke bagepapir – vend forårsløgene med Hoisin sauce, olie, salt og peber og fold bagepapiret sammen til en lukket pakke – evt. med et stykke kødsnor, således pakken holder tæt. Hvis du ikke har kødsnør, fold da pakken så lukningerne er foldet ind under pakken og den vil holde tæt.

  • 4

    Når ovnen er varm, sættes den lille pakke med forårsløg ind i ovnen – gerne i et ildfast fad.

  • 5

    Forårsløgene skal “dampe” i pakken i 15-20 minutter, afhængigt af størrelse og ovn.

  • 6

    Mens forårsløgene tilberedes i ovnen, skæres de resterende 2 styk forårsløg helt tyndt med en skarp kniv og kommes i iskoldt vand – skær gerne forårsløgene “skråt” langs løget – ved servering drænes cruditérne for vand.

  • 7

    Når forårsløgene i ovnen er helt møre, tages de ud og pakken med Hoisin forårsløg åbnes – vær forsigtig, der kan godt slippe varm damp ud når pakken åbnes.

  • 8

    Anret forårsløgene i det ildfaste fad og kom de afdryppede forårsløgs cruditér oven på de dampede forårsløg.

Serveres som tilbehør
Forårsløg med hoisin og crudite