Forårsløg med hoisin og crudite
4 personer
Ingredienser
2 bundter | forårsløg |
1 pose | Hoisin sauce |
1 tsk | salt, gerne flagesalt |
1 spsk | olie |
peber |
Tilberedning
- 1
Forvarm ovnen til 220° varmluft.
- 2
Skær bunden og toppen af forårsløget – fjern eventuelt det yderste lag af forårsløget – skyl forårsløg godt.
- 3
Kom alle forårsløg, på nær 2 styk, i et stykke bagepapir – vend forårsløgene med Hoisin sauce, olie, salt og peber og fold bagepapiret sammen til en lukket pakke – evt. med et stykke kødsnor, således pakken holder tæt. Hvis du ikke har kødsnør, fold da pakken så lukningerne er foldet ind under pakken og den vil holde tæt.
- 4
Når ovnen er varm, sættes den lille pakke med forårsløg ind i ovnen – gerne i et ildfast fad.
- 5
Forårsløgene skal “dampe” i pakken i 15-20 minutter, afhængigt af størrelse og ovn.
- 6
Mens forårsløgene tilberedes i ovnen, skæres de resterende 2 styk forårsløg helt tyndt med en skarp kniv og kommes i iskoldt vand – skær gerne forårsløgene “skråt” langs løget – ved servering drænes cruditérne for vand.
- 7
Når forårsløgene i ovnen er helt møre, tages de ud og pakken med Hoisin forårsløg åbnes – vær forsigtig, der kan godt slippe varm damp ud når pakken åbnes.
- 8
Anret forårsløgene i det ildfaste fad og kom de afdryppede forårsløgs cruditér oven på de dampede forårsløg.
