Flanksteak serveret med kartoffelsalat med blåbær og grønne asparges
4 personer
Ingredienser
450 g | flanksteak |
650 g | små kartofler |
250 g | grønne asparges |
125 g | blåbær |
2 stk | avocado |
2 dl | cultura 2,5% |
1 spsk | mayonnaise |
1 spsk | sød sennep |
1 fed | hvidløg |
olivenolie | |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Fyr op for grillen, hvis vejret er til det - eller opvarm ovnen til 160° varmluft.
- 2
Krydr flanksteaken medmindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er.
- 3
Brun flanksteaken på grillen - eller på panden i lidt olie. Læg flanksteaken i et ovnfast fad med lidt vand i bunden og stil fadet på grillen under låg ved indirekte varme eller i den opvarmede ovn.
- 4
Giv flanksteaken 10-15 minutter, alt efter tykkelsen. Tip: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem fingrene. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt. Lad kødet hvile utildækket i ca. 10 minutter på et spækbræt.
- 5
Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Skyl dem herefter i koldt vand.
- 6
Knæk bunden af aspargesene og skyl dem. Steg dem på en pande i lidt olivenolie i ca. 5 minutter og krydr med salt og peber. Du kan også grille dem. Skær dem herefter i mindre stykker.
- 7
Skyl blåbærrene, flæk avocadoen og skær den i tern.
- 8
Bland Cultura med mayo, sennep og presset hvidløg i en skål og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kartofler, avocado, blåbær og asparges. Smag til med salt og peber.
- 9
Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med kartoffelsalaten som tilbehør. Velbekomme!
