Flanksteak serveret med kartoffelsalat med blåbær og grønne asparges

4 personer

Ingredienser

450 gflanksteak
650 gsmå kartofler
250 ggrønne asparges
125 gblåbær
2 stkavocado
2 dlcultura 2,5%
1 spskmayonnaise
1 spsksød sennep
1 fedhvidløg
olivenolie
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Fyr op for grillen, hvis vejret er til det - eller opvarm ovnen til 160° varmluft.

  • 2

    Krydr flanksteaken medmindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er.

  • 3

    Brun flanksteaken på grillen - eller på panden i lidt olie. Læg flanksteaken i et ovnfast fad med lidt vand i bunden og stil fadet på grillen under låg ved indirekte varme eller i den opvarmede ovn.

  • 4

    Giv flanksteaken 10-15 minutter, alt efter tykkelsen. Tip: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem fingrene. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt. Lad kødet hvile utildækket i ca. 10 minutter på et spækbræt.

  • 5

    Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Skyl dem herefter i koldt vand.

  • 6

    Knæk bunden af aspargesene og skyl dem. Steg dem på en pande i lidt olivenolie i ca. 5 minutter og krydr med salt og peber. Du kan også grille dem. Skær dem herefter i mindre stykker.

  • 7

    Skyl blåbærrene, flæk avocadoen og skær den i tern.

  • 8

    Bland Cultura med mayo, sennep og presset hvidløg i en skål og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kartofler, avocado, blåbær og asparges. Smag til med salt og peber.

  • 9

    Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med kartoffelsalaten som tilbehør. Velbekomme!

Flanksteak serveret med kartoffelsalat med blåbær og grønne asparges