Fladbrød med kebab, marinerede løg og tzatziki
4 personer
Ingredienser
Tzatziki
3 dl | græsk yoghurt |
0,5 stk | agurk |
3 tsk | salt |
2 fed | hvidløg |
2 stk | citron |
Marinerede løg
2 stk | rødløg |
2 spsk | dild |
2 spsk | olivenolie |
Herudover
2 pakker | kebab |
8 stk | fladbrød |
2 stk | hjertesalat |
250 g | cherrytomat |
Tilberedning
Tzatziki
- 1
Agurken rives på et groft rivejern.
- 2
Agurk vendes med salt og kommes i en sigte over en skål. Lad det trække i 30 minutter.
- 3
Pres overskydende saft fra agurken ud.
- 4
Rør agurk sammen med yoghurt og fintrevet hvidløg.
- 5
Smag til med salt, peber og en smule citronsaft og -skal.
Marinerede løg
- 1
Skær løget tyndet på et mandolinjern.
- 2
Vend det med olivenolie, dild, salt, peber og citronsaft.
- 3
Lad det gerne trække 15 minutter.
Det sidste
- 1
På en varm pande med en smule olie, steges kødet til det har taget en smule farve. Sørg for at have god varme på. Det skal stege cirka 2-3 minutter.
- 2
Lun fladbrødene i ovnen i 5 minutter ved 200°.
- 3
Pluk salaten og fordel på fladbrødene. Halver tomaterne og kom på sammen med tzatziki, kebab og løg.
- 4
Server eventuelt sammen med en smule chilisauce, hvis man skal have et lille kick.